Ymere wil af van sociale huurwoningen centrum Amsterdam

Ymere wil af van sociale huurwoningen centrum Amsterdam

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Ymere gaat de komende vijf jaar 270 woningen renoveren in het centrum van Amsterdam. Het betreft sociale huurwoningen, waarvan een groot deel wordt verkocht. Huurdersvereniging Centrum heeft geen goed woord over voor de actie: “Huurders van Ymere worden het Centrum uitgejaagd.”

Volgens Ymere is de renovatie noodzakelijk door de slechte staat van de funderingen en het casco. Ook de indeling van woningen is achterhaald. Het onderhoud van de veelal beeldbepalende en monumentale panden is kostbaar en de maandelijkse huur -gemiddeld 235 euro - is laag. De renovatie wordt betaald uit de verkoop van een deel van de woningen. Van de 270 woningen die worden opgeknapt, blijven na renovatie 90 sociale huurwoningen over. Ook wordt een deel van de woningen verhuurd in de vrije sector.

De huurdersvereniging is kritisch. “De woningcorporatie grijpt deze renovaties aan om van sociale huurwoningen af te komen. Hiervoor in de plaats komen er meer woningen voor de midden- en hoge inkomens. Soms mag je als huurder terugkeren, maar dan betaal je je wel blauw.” Ymere belooft dat bewoners die niet kunnen terugkeren naar hun woning en recht hebben op een sociale huurwoning, ergens anders een sociale huurwoning in het centrum krijgen aangeboden.

Een greep uit ons leveranciersregister

ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...