Enquêtecommissie start 4 juni met openbare verhoren

Enquêtecommissie start 4 juni met openbare verhoren

Gepubliceerd op:

De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties start op woensdag 4 juni 2014 met de openbare verhoren. De verhoren staan gepland voor week 23 tot en met week 28. De commissie doet onderzoek naar het stelsel van woningcorporaties. Doel is om tot een beoordeling te komen van het functioneren van de corporaties.

Het onderzoek van de enquêtecommissie beslaat een periode van circa 20 jaar, met als beginpunt de verdere verzelfstandiging van de woningcorporaties begin jaren '90. In een periode van zes weken gaat de commissie getuigen en deskundigen onder ede verhoren: corporatiedirecteuren, leidinggevenden uit de corporatiesector, commissarissen, toezichthouders, ambtenaren en politici, zowel uit de Tweede Kamer als het kabinet.

Sinds de instelling van de commissie door de Tweede Kamer op 16 april 2013 heeft de commissie documenten bestudeerd, gesprekken met deskundigen georganiseerd en een groot aantal besloten voorgesprekken gevoerd. De commissie verwacht het rapport in het najaar van 2014 aan de Tweede Kamer te kunnen aanbieden. De enquêtecommissie bestaat uit de volgende leden: Roland van Vliet (Van Vliet, voorzitter) Ed Groot (PvdA) Anne Mulder (VVD) Farshad Bashir (SP) Peter Oskam (CDA) Wassila Hachchi (D66).

Een greep uit ons leveranciersregister

REC Solar EMEA GmbH
REC biedt zonnepanelen die ideaal zijn voor commerciële daken ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...