Rvs hekwerken, een duurzame verandering

Rvs hekwerken, een duurzame verandering

Gepubliceerd op:

Naar mening van VMG biedt roestvaststaal, ten opzichte van de meer traditionele materialen, een groot aantal voordelen. Wanneer wordt gekozen voor RVS, kan een aantal fases in de productieketen worden overgeslagen.


Waar traditionele koolstofstalen hekwerken vandaag de dag nog verzinkt moeten worden om bescherming te bieden tegen corrosie, kan roestvaststaal zonder verdere corrosiebehandeling worden verwerkt. Bovendien is het materiaal gemakkelijker te reconditioneren. Het materiaal heeft uiteindelijk een hogere restwaarde dan regulier staal. Het allerbelangrijkste voordeel houdt echter verband met de maatregelen van de overheid om chemische voorbehandeling door middel van chromaat6 in Europa te gaan verbieden. Vanwege de toekomstige regelgeving moet een alternatief worden gezocht voor deze voorbehandelingslaag. De chemische industrie is op dit moment druk bezig om alternatieven te ontwikkelen, maar er is nog geen volwaardige vervanger gevonden. Wanneer een vervangend product uitblijft, zullen de garantievoorwaarden ten aanzien van poedercoating, waar de hekken van VMG uiteraard mee te maken hebben, de komende jaren noodgedwongen moeten veranderen. Echter, wanneer men kiest voor een hekwerk van roestvaststaal, is dit niet aan de orde. Ons streven is dan ook om de garantietermijnen zoals wij die nu kennen overeind te houden en mogelijk zelfs de onderhoudsverplichtingen te versoepelen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van onze VMG-adviseurs. Zij voorzien u graag  vrijblijvend van meer informatie! www.versteegmetaal.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...
Tonzon
In 1980 heeft het Nederlandse bedrijf TONZON een revolutionaire isolatiemethode ontwikkeld ...
DLR Adviesgroep BV
DLR Adviesgroep is uw adviseur in liften, roltrappen, gevelonderhoudsinstallaties én deuren ...