Portaal laat gezinnen gratis vakantie vieren in leegstaande woningen

Portaal laat gezinnen gratis vakantie vieren in leegstaande woningen

Gepubliceerd op:

Woningbouwvereniging Portaal, actief in de regio Leiden, laat op proef leegstaande woningen gebruiken door gezinnen die geen geld hebben voor vakantie. Ze laten gezinnen een week lang gratis vakantie vieren in Leidse corporatiewoningen.

Portaal heeft voor deze proef vijf Nijmeegse gezinnen met kinderen geselecteerd, die moeilijk rondkomen en daardoor niet op vakantie kunnen. Ze mogen een week lang gratis vertoeven in één van de leegstaande woningen van de corporatie. De woningen zijn eenvoudig gemeubileerd, zijn voorzien van een gevulde koelkast en er staat een bloemetje op tafel voor de vakantievierders. De corporatie zorgt er verder voor dat de tijdelijke bewoners tijdens hun vakantieverblijf gratis naar zwembaden in Leiden kunnen. Ook krijgen ze een tegoedbon voor een supermarkt in de buurt en mogen ze gebruik maken van twee fietsen. Dit is mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente en ondernemers. Op deze manier geeft Portaal tijdelijk een goede bestemming aan de woningen en kan het iets doen voor gezinnen die het moeilijk hebben. De vakantiebemiddeling mag de corporatie niet te veel tijd en geld kosten, want het levert - behalve een sociaal maatschappelijk imago - uiteraard niets op.  De proef zal over dit en andere knelpunten duidelijkheid moeten verschaffen. Pas dan besluit Portaal of het met deze vorm van serviceverlening verder zal gaan.

Een greep uit ons leveranciersregister

DOM Nederland
DOM Nederland is expert in het ontwikkelen en verkopen van de hoogste kwaliteit sluittechniek en toegangscontrole ...
Nationaal Warmtefonds
Solide partner voor overheden en woningcorporaties ...
Nu-Swift Brandbeveiliging B.V.
Nu-Swift Brandbeveiliging draagt bij aan een veiliger Nederland door het leveren van een breed pakket van veiligheidsproducten ...