SWZ snijdt in eigen vlees

Gepubliceerd op:

Woningstichting SWZ gaat de komende drie jaar fors snijden in eigen vlees. De interne kosten moeten op 1 januari 2014 teruggebracht zijn met 20 procent. Het gaat om een structurele besparing van twee miljoen euro.

SWZ is vorig jaar al begonnen met het terugdringen van de bedrijfskosten. Het aantal formatieplaatsen (voltijd arbeidsplaatsen) ging al van 105 naar 97. Dit aantal gaat de komende jaren verder omlaag. "We gaan ons stinkende best doen om te zorgen dat niemand gedwongen ontslagen wordt, maar in deze tijd valt niets uit te sluiten", aldus directeur Eddy Veenstra.

De komende tijd worden alle procedures en processen tegen het licht gehouden. Doelmatiger en efficiënter werken zijn uitgangspunten. Afgelopen week zijn de medewerkers van de woningcorporatie op de hoogte gebracht van de bezuinigingen. SWZ acht de bezuinigingen noodzakelijk in verband met de aangekondigde rijksheffing op woningcorporaties en het streven om de investeringen in Zwolle op het huidige niveau te handhaven. Naar alle waarschijnlijkheid gaat die heffing SWZ na 2014 ruim twee miljoen euro per jaar kosten "We gaan niet zitten afwachten op wat er gaat komen. Vandaar dat we in 2010 al begonnen zijn. Eén ding is zeker", benadrukt Veenstra, "we willen dat onze huurders en de plannen die we in de stad hebben er niet onder lijden."

SWZ heeft dan ook nog geen projecten afgeblazen. Wel is het tempo van realiseren sterk afhankelijk van de verkoopopbrengsten en worden tientallen SWZ-projecten in een prioriteitsvolgorde geplaatst. "Zo heeft bijvoorbeeld de wijkvernieuwing in Dieze-Oost voorrang. We hebben naast het Doas-gebouw in Assendorp nog een stuk grond liggen waar we huizen willen bouwen. Alleen dat soort nieuwbouwprojecten kunnen én moeten wachten. Renovatie en onderhoud gaan voor."

Bron: de Stentor

Een greep uit ons leveranciersregister

Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Aareon
Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal)...
Sdu
Grip op uw processen, de informatiehuishouding op orde, zaakgericht werken en een kostenbesparing dankzij ...