Verbruiksafhankelijk afrekenen met de nieuwe radiatormeter

Verbruiksafhankelijk afrekenen met de nieuwe radiatormeter

Gepubliceerd op:

In 1996 is de eerste radiografische radiatormeter van Techem al geïntroduceerd. Nu, na 20 jaar zeer trouwe dienst is deze toch echt in een nieuw jasje gestoken. Dit betekent niet alleen een nieuw uiterlijk, maar betekent ook het 20-jarig bestaan van Techems radiografie! In deze 20 jaar zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen radiografische meters van Techem geplaatst.

De voordelen
Behalve het uiterlijk blijft de radiatormeter zo goed als hetzelfde als u en uw bewoners gewend zijn:
  • de meters registreren zeer nauwkeurig;
  • de data is beveiligd;
  • er is geen invloed van zonnewarmte;
  • het display op de meter is voor de bewoner eenvoudig af te lezen;
  • beveiligd voor manipulatie.
Verbruiksafhankelijk afrekenen
Met behulp van de meterstanden die draadloos worden uitgelezen stelt Techem eenmaal per jaar de eindafrekening voor bewoners op. Sinds de invoering van de Warmtewet is hier wel wat in veranderd; zo worden eenheden gemeten met de radiatormeters omgerekend naar GigaJoules en worden tarieven gehanteerd in plaats van kosten. Uiteraard heeft dit impact gehad op de aanlevertermijn waarbinnen u de afrekening van ons kunt verwachten. Enkele uitzonderingen daargelaten zien we gelukkig dat de meeste afrekeningen binnen vier weken naar u verstuurd worden.
Voor een uitgebreidere uitleg over de afrekening kunnen u en bewoners terecht op onze site. Door middel van enkele voorbeeldafrekeningen ziet u bijvoorbeeld hoe de eenheden omgerekend worden naar GigaJoules. Voor meer uitleg over de afrekeningen Warmtewet kijkt u hier.

Nog geen meetapparatuur?
Voor woningen die nog niet voorzien zijn van individuele meters geldt dat deze uiterlijk op 31 december 2016 voorzien dienen te zijn. Hier ligt een uitdaging omdat er nog heel wat woningen niet voorzien zijn van individuele meters. Het advies is daarom ook om niet tot het laatste moment te wachten met het aanbrengen van bemetering.

Op onze website vindt u nog meer informatie over onze diensten, meetapparatuur en wetgeving.
Wij zijn u graag van dienst!


Techem Energy Services B.V.
info@techem.nl
www.techem.nl
Tel.: 076 - 57 25 800

Een greep uit ons leveranciersregister

Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...