Woningen Lauwers klaar voor de toekomst

Woningen Lauwers klaar voor de toekomst

Gepubliceerd op:

Precies een jaar geleden startte Woonforte het megaproject ‘Verduurzamen Lauwers’. De aanblik is compleet vernieuwd. Architectenbureau Bloemen heeft voor de nieuwe, prefab gevels een moderne en frisse uitstraling ontworpen. Met het plaatsen van de nieuwe noodtrappenhuizen bij de maisonnettes zijn alle woningen klaar voor een mooie en duurzame toekomst.

Het is de eerste keer dat Woonforte zo’n groot aantal bestaande woningen gasloos maakt. Voor de corporatie was dit een pilotproject. Door een geslaagde samenwerking met aannemer Rutges Vernieuwt en met Twinstone voor de bewonerscommunicatie mag het eindresultaat er zijn. Vanwege de hoge investering zal de corporatie zo’n project op korte termijn niet meer uitvoeren.

56 zeer energiezuinig woningen
De 28 eengezinswoningen zijn door de energiemaatregelen nul-op-de-meter-woningen. Door het grote aantal zonnepanelen op het dak hebben deze woningen voldoende capaciteit om met een gemiddeld energieverbruik quitte te draaien. De bewoners wonen duurzaam en kostenbesparend.
Ook de bewoners van de maisonnettes wonen duurzaam en besparen op hun woonlasten. Het aantal zonnepanelen per woning is hier minder doordat zij het dak delen. Daarom zijn deze 28 maisonnettes bijna energieneutraal.

Anders wonen
Voor de huurders is het een andere manier van wonen. De woningen zijn van het gas af en het koken gaat met een inductieplaat. Voor het verwarmen van de woning en het water komt in elke woning een warmtepomp in plaats van de cv-ketel. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de bodem, waar tot een diepte van 130 m leidingen zijn geboord. Het voordeel is een comfortabele, gelijkmatige temperatuur in de woning. Met de optimale isolatie van de woningen kunnen de bewoners in de winter meer warmte binnenhouden en blijven de woningen in de zomer langer koel.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...