Het meten van energie volgens de Warmtewet

Het meten van energie volgens de Warmtewet

Gepubliceerd op:

Sinds begin 2014 is de Warmtewet van kracht geworden. Het meten van warmte is een belangrijk onderdeel van deze wet. Maar welke eisen worden daaraan gesteld? Kamstrup heeft veel ervaring en kennis op dit vlak en helpt u graag verder, zodat u voorbereid bent voor de toekomst.

Het meten van het energieverbruik is nodig om inzicht te krijgen om gerichte maatregelen te kunnen nemen. Een betrouwbare energiemeting staat hierbij voorop. Hiervoor is een echte warmtemeter (ook wel doorstroommeter genaamd) - in plaats van een warmtekostenverdeler - nodig om het werkelijke verbruik vast te kunnen stellen.

Er zijn verschillende typen warmtemeters verkrijgbaar, maar let bij de aanschaf vooral op de initiële nauwkeurigheid en de stabiliteit over een langere periode (15 jaar). Ultrasone meettechniek garandeert een hoge meetnauwkeurigheid gedurende de gehele levensduur.

De verbruiksstanden uit de warmtemeters kunnen veilig en op afstand worden uitgelezen. Kamstrup biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Wilt u als leverancier van de warmte zelf deze meterstanden collecteren of misschien outsourcen aan Kamstrup zonder lange contracten? Alles is mogelijk met de flexibele oplossingen van Kamstrup. Neem vandaag nog contact op met Kamstrup om de oplossingen en services te bespreken. De experts van Kamstrup helpen u graag.

Kamstrup is gevestigd in Doetinchem
Telefoon: 0314 820 900 (tot 1 december 2014: 0313 471 998)
E-mail: warmtewet@kamstrup.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Veelzijdig galerijvloeren en balkonvloeren voor wbv en vve
Veelzijdig is gespecialiseerd in de aanleg en ophoging van galerijvloeren en balkonvloeren ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...