No Roof To Waste, op naar een circulaire toekomst!

No Roof To Waste, op naar een circulaire toekomst!

Gepubliceerd op:

Derbigum is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Al jarenlang is Derbigum producent van bitumineuze dakbedekkingen. Sinds kort hebben we het ‘No Roof To Waste’ programma. Onder deze noemer brengen we alle activiteiten op het gebied van recycling samen.

Derbitumen
Op het einde van de levensduur van de Derbigum-dakbanen, meer dan 40 jaar bewezen dienst, is deze 100% recyclebaar. Vanaf de jaren ’90 is Derbigum al pionier in de recycling van dakbanen. De methode die ontwikkeld werd, laat het toe om een volledig nieuwe grondstof te produceren. Deze nieuwe grondstof die voortkomt uit recycling noemen we Derbitumen.

Hoe werkt het?
We starten met het verzamelen van snijresten, productieresten en oude dakbanen o.a. door het gebruiken van bigbags. Vervolgens gaan we dit vermalen tot fijnere granules, om dit daarna te zuiveren tot het materiaal vrij is van vreemde stoffen en metaal. Het materiaal dat dan overblijft gebruiken we als grondstof bij de productie van ons NT assortiment.

Certificaten
Ook de producten die geproduceerd zijn met Derbitumen, worden geleverd met een KOMO-certificaat en een DUBO-keur. Krijgt u een dak opgeleverd dat geproduceerd is met Derbitumen? Dan ontvangt u een CO2-reductie-certificaat. Door middel van een berekening weet u hoeveel CO2 er is bespaard. Het certificaat is gecertificeerd door Price Waterhouse Coopers. Tevens zal het dak opgeleverd worden met een terugname garantiecertificaat, de dakbedekking zal na het verstrijken van de levensduur, door Derbigum ingenomen worden voor recycling. De cyclus is dus oneindig!

Meer weten of No Roof To Waste?
Neem dan contact op.
infonl@derbigum.com

Over DERBIGUM

De Belgische onderneming Derbigum, moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, is dankzij continue investeringen en een onnavolgbare service uitgegroeid tot een wereldspeler. De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez) en stelt wereldwijd 350 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 107 miljoen euro. Derbigum streeft ernaar om de uitgelezen leverancier te zijn van duurzame innovatieve en eenvoudige oplossingen om gebouwen te beschermen tegen de natuurelementen. Hiervoor werd ook duidelijk de toepassing van de circulaire economie waar mogelijk opgenomen in het bedrijfs-DNA.

Voor meer info
DERBIGUM NEDERLAND
Marketing Coördinator
beau.snellen@derbigum.com

John Poppelaars
Directeur Derbigum Nederland
john.poppelaars@derbigum.com
www.derbigum.nlEen greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?