Leveringsproblemen bij liftonderhoud? Zet op tijd een noodlift in!

Leveringsproblemen bij liftonderhoud? Zet op tijd een noodlift in!

Gepubliceerd op:

“Door de wereldwijde grondstoftekorten zijn de noodzakelijke onderdelen tijdelijk niet leverbaar en loopt het liftonderhoud uit.” Helaas is dit geen onbekend bericht meer voor veel liftbedrijven en woningcorporaties.

Blijft de lift buiten gebruik voor onbekende tijd? Dan zijn de bewoners hier de dupe van. Bij RECO Lift Solutions adviseren we daarom om op tijd te inventariseren wat er nodig is om een noodlift te plaatsen en dit mee te nemen in uw onderhoudsplanning.

Direct een noodlift nodig? Bel 0182 74 40 50.

“Liftonderdelen niet op voorraad”
Liftonderdelen zijn normaal gesproken al niet makkelijk te krijgen. Doordat veel belangrijke onderdelen in kleine oplage geproduceerd worden, hebben liftbedrijven meestal wel een kleine voorraad voor spoedklussen. Maar door het grondstoffentekort raken de lokale voorraden op. Zijn grotere voorraden dan de oplossing? Nee, want dit drijft indirect de kosten van het onderhoud omhoog. Meer voorraad is meer opslagkosten en meer stilstaand vermogen. Kortom, de enige manier is wachten tot de situatie verbeterd.

Bewoners de dupe van grondstoffentekort
Het grondstoffentekort zorgt er dus uiteindelijk voor dat de bewoners langer moeten wachten tot de lift weer klaar is voor gebruik. Dat is niet alleen een directe beperking voor mindervaliden, maar ook voor jonge ouders met kinderwagens en mensen met mobiliteitsbeperkingen door ouderdom of overgewicht. Als woningcorporatie is het onmogelijk om van alle bewoners te weten wat hun situatie is. Maar als de lift langer stil staat, kan de situatie plotseling pijnlijk duidelijk worden.

Noodlift plaatsen: vrijblijvende offerte voor uw onderhoudsbegroting
Zorg daarom dat u op tijd inventariseert wat er nodig is om een noodlift in te zetten. Bij RECO Lift Solutions kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor als de lift onverwachts langer stil staat. Deze offerte kunt u toevoegen aan uw meerjaren onderhoudsbegroting zodat u altijd een budget achter de hand heeft voor een noodlift.

Calamiteitenplan: compleet voorbereid op liftuitval
Op aanvraag kunt u ook een calamiteitenplan laten samenstellen. Dit is een plan met alle acties en afspraken voor wanneer de noodlift geplaatst moet worden. Van de KLIC-melding en vergunningsaanvraag tot de keuring van de noodlift. Zo komen u en de bewoners niet meer voor vervelende verrassingen te staan wanneer de lift langer stil staat.

Ga naar RECO-Lift.eu voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Direct een noodlift nodig? Bel dan 0182 74 40 50. Bij RECO Lift Solutions staan we 24/7 voor u klaar.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...
Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...