Nauwe samenwerking tussen woningcorporaties Provides en Groen West

Nauwe samenwerking tussen woningcorporaties Provides en Groen West

Gepubliceerd op:

Om uiteindelijk in 2022 te kunnen fuseren, starten woningcorporaties Provides en Groen West een nauwe samenwerking. Beide corporaties zijn werkzaam in de regio Utrecht-West. 


De bestuurders van beide corporaties, Karin Verdooren van GroenWest en Henny van den Heiligenberg van Provides tekenen hiervoor op korte termijn een intentieovereenkomst en verklaren dat door de samenwerking extra mogelijkheden ontstaan op het gebied van nieuwbouw, betaalbaarheid en dienstverlening.  

Deze maand starten de corporaties met een aantal gezamenlijke projecten. Door met nauwe samenwerking te starten zijn straks de stappen naar een fusie goed en zorgvuldig te zetten. De krachtenbundeling betekent voor huurders en woningzoekenden in het werkgebied dat er meer en sneller nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden. “Met deze samenwerking creëren we extra mogelijkheden om te investeren in bouwprojecten in beide werkgebieden, waardoor we sneller projecten kunnen realiseren. En dat is nodig, want er is een dringende behoefte aan extra woningen”, aldus Karin Verdooren.

Het stelt de corporaties ook in staat de betaalbaarheid beter te waarborgen en de dienstverlening naar huurders verder te versterken. Henny van den Heiligenberg: “We kunnen samen simpelweg meer aan. De collega’s in het klantcontact kunnen hierdoor onze dienstverlening in de toekomst nog sneller en beter invullen. Vanuit een grotere organisatie is het daarnaast makkelijker om te investeren in digitalisering die daarbij helpt.” 

GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar huurders een thuis wil bieden in het Groene Hart. Een aantrekkelijke, betaalbare en duurzame woning in een plezierige woonomgeving, die zo veel mogelijk aansluit op de persoonlijke wensen van de huurder. Samen met haar partners zet GroenWest zich in om deze visie te realiseren. Het werkgebied beslaat het noordwestelijk deel van de provincie Utrecht. Op dit moment huren bijna 12.000 huishoudens een woning van GroenWest. 

Provides bouwt aan sociaal wonen, als ‘toegelaten instelling’, wat de wettelijke legitimatie aangeeft van hun werk. Ze vinden beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit daarbij het belangrijkste. Provides biedt in de regio Utrecht een passend en betaalbaar aanbod woningen voor huishoudens met een lager inkomen. 

De corporaties beheren op dit moment opgeteld ruim 15.000 woningen. 

Bron: Provides

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Techem energy Services B.V.
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...
Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...