Voorspellen van toekomstig onderhoud

Voorspellen van toekomstig onderhoud

Gepubliceerd op:


Van een lekkage tot een kapotte deur, defecten in een woning kunnen onverwacht ontstaan en voor vervelende situaties zorgen. Dit moet snel gerepareerd worden, zodat de bewoners geen overlast ondervinden.

Dura Vermeer lost deze problemen snel op. Naast deze service verzorgen wij mutatieonderhoud voor vastgoedbeheerders. Dit betekent dat wij, op het moment van vertrek van de huidige huurder, de woning weer op het niveau brengen zoals de opdrachtgever dit wenst voor de nieuwe huurder. Op deze manier wordt leegstand zoveel mogelijk voorkomen.

“Behalve service- en mutatieonderhoud, zijn wij ook in staat om onze opdrachtgevers te verrassen”, vertelt André de Keijzer, directeur Dura Vermeer Vastgoed Service. Met een geautomatiseerd systeem kunnen wij onderhoud dat nog moet komen, opsporen. Wij verzamelen data over defecten die ontstaan. Deze data vertalen we naar prognoses richting onze opdrachtgevers. “Op deze manier kunnen wij opdrachtgevers veel beter adviseren en kunnen zij meer rekening houden met toekomstig onderhoud binnen hun eigen begroting, in plaats van altijd onverwacht te moeten uitgeven”, zegt De Keijzer.   

Het grote voordeel van dit vroegtijdig signaleren, is dat wij op termijn onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren voordat defecten ontstaan. Hierdoor zijn we in staat om de onderhoudskosten structureel te verlagen voor onze opdrachtgevers. In het geval van een woningcorporatie is het gevolg dat zij minder huur aan de bewoners hoeven te vragen. Hierdoor helpen we woningcorporaties om de woonlasten te verlagen waardoor enerzijds de huurtevredenheid zal stijgen en anderzijds de woningcorporatie kan aantonen doelmatig met haar geld om te gaan.

Service is een belangrijk onderdeel van ons vak: “Als je het doet, moet je het met volledige focus doen. Het is echt een andere tak van sport dan regulier, projectmatig onderhouden. Je komt namelijk bij mensen over de vloer”, vertelt De Keijzer.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...
Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...