THE FCTR E neemt belang in Energy Service Company ZON

THE FCTR E neemt belang in Energy Service Company ZON

Gepubliceerd op:

Vandaag maakt THE FCTR E bekend de dagelijkse leiding van Energy Service Company ZON over te nemen. Door een aandelenovername verstevigt THE FCTR E zijn positie in de markt op het gebied van duurzame energieoplossingen voor zowel de bestaande als de nieuwbouwsector. Samen met medeaandeelhouders Greenchoice en Meewind gaat THE FCTR E in de komende maanden fors investeren in de groei van het bedrijf, waarbij vooral een verlaging van de bouwsom voor ontwikkelaars centraal staat. Joris Jonker, bedenker van de slimme thermostaat Toon en een van de oprichters van THE FCTR E, wordt ook CEO van ZON.

Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren, maar zullen op meerdere fronten intensief gaan samenwerken. Er worden geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

Financiële en tijdrovende struikelblokken voor bouwsector verdwijnen
Vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties staan door het verplicht gasloos bouwen voor grote uitdagingen. Naast de complexiteit van een geïntegreerd duurzaam energiesysteem lopen de bouwkosten enorm op, en dan is er ook nog een enorm tekort aan boor- en installatiecapaciteit. Om nog beter in te kunnen spelen op de snel veranderende markt waren ZON-aandeelhouders Greenchoice en Meewind op zoek naar een partner die samen met hen de energietransitie kan versnellen en hun klanten hierin kan ondersteunen. In THE FCTR E en Joris Jonker vonden zij die partner. Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice: “Door de kennis, ervaring en het productaanbod van THE FCTR E met die van ZON te combineren, ontstaat meer commerciële slagkracht. Zo kan ZON samen met THE FCTR E vastgoedeigenaren, ontwikkelaars en woningcorporaties nog beter van dienst zijn. Dat het team van THE FCTR E nu de dagelijkse leiding overneemt voelt voor ons als een natuurlijke expansie.”

Onestopshop voor gasloze en energieneutrale oplossingen
Joris Jonker: “Aangezien ZON net als wij gelooft in het sustainability-as-a-service-concept hield ik ze al enige tijd nauwlettend in de gaten. Door de service aan en ervaring met appartementen en rijtjeswoningen van ZON aan ons portfolio toe te voegen creëren we voor de bouwsector een unieke totaaloplossing voor alle type woningen. Financiering, gegarandeerde grondborings- en installateurscapaciteit, planning, monitoring, 15 jaar productgarantie en maatwerk voor toekomstige bewoners zijn straks allemaal onderdeel van onze service. Wij zijn een onestopshop voor gasloze en energieneutrale oplossingen in de nieuwbouwsector.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
BoFloor B.V.
Dé groothandel voor Verenigingen van Eigenaren ...