Huurders willen actie tegen huurverhogingen

Huurders willen actie tegen huurverhogingen

Gepubliceerd op:

Huurders willen actie tegen de huurverhogingen. Dat bleek op 11 oktober uit de actiepeiling onder zeshonderdvijftig aanwezigen tijdens de Landelijke Huurdersdag van de Nederlandse Woonbond. De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld ruim negen procent. De Woonbond hield daarom een Landelijke Huurdersdag in Ede over betaalbaar huren.

Blok trapte de dag af met de opening van de ‘Week van de energierekening voor huurders’. De zaal met huurders was kritisch tegenover Blok, die sprak over het omlaag brengen van de energierekening, terwijl de huren zo hard zijn gestegen.

In debat met Blok vertolkte Woonbonddirecteur Ronald Paping het geluid van de huurders op het podium. “Niet alleen de energierekening, maar ook de huurverhogingen moeten omlaag”, aldus Paping. “De extreme huurverhogingen, het tekort aan betaalbare woningen, het asociale huurbeleid, de verhuurdersheffing die uiteindelijk ook door de huurders wordt opgehoest. De maat is vol.” De Woonbond gaat de komende tijd met de achterban in gesprek over actievormen. Naast het uitwisselen van actie-ideeën, werden ook masterclasses over huurrecht en energiebesparing gegeven en was er een debat tussen wethouders Wonen uit Utrecht, Almere, Leeuwarden en Etten Leur.

Een greep uit ons leveranciersregister

Caleffi International N.V.
Als ‘total-solution provider’ is Caleffi een voortrekker in de ontwikkeling en de productie ...
PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
Remeha B.V.
In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...