DebtSupport aanwezig bij conferentie Actief, Preventief & Bijzonder Beheer

DebtSupport aanwezig bij conferentie Actief, Preventief & Bijzonder Beheer

Gepubliceerd op:

Op 4 & 5 september 2013 vond de tweede editie plaats van de conferentie 'Actief, Preventief en Bijzonder Beheer. Gezien de huidige economische situatie en de daarbij behorende penibele financiële situatie van veel consumenten is de afdeling Bijzonder Beheer een afdeling die sterk in de belangstelling staat bij alle stakeholders.


Tijdens de conferentie presenteerden diverse sprekerspraktijkoplossingen voor vroegsignalering, klantbenadering en inrichting van bijzonder beheerprocessen. Aangezien het onderwerp van de conferentie sterke verwantschap toont met onze dienstverlening was DebtSupport als exposant aanwezig.

Gedurende de 2 dagen kwamen diverse sprekers aan het woord. Enerzijds van de banken en hypotheekverstrekkers zelf, die uiteenzetten hoe zij constant bezig zijn om hun eigen financiële belangen en de sociaal maatschappelijke belangen van hun cliënten parallel te laten lopen.
Hierbij viel vooral de presentatie van Robin de Jongh RA op, die namens ABN AMRO Hypotheken Groep aangaf dat bij hen niet het beperken van financiële risico’s het uitgangspunt is binnen de afdeling Bijzonder Beheer, maar dat “de klant helpen te kunnen blijven wonen in de woning” het centrale uitgangspunt is van alle Bijzonder Beheer activiteiten van de ABN AMRO Hypotheken Groep.
Uiteraard kan dit niet ten koste gaan van alles en kan ook ABN AMRO Hypotheken Groep soms niet voorkomen dat klanten gedwongen hun huis moeten verlaten, maar het uitgangspunt om er alles aan te doen om klanten die financiële problemen hebben ook niet nog eens uit hun woning en sociale omgeving te dwingen is wat DebtSupport betreft lovenswaardig.

Anderzijds waren er ook diverse sprekers vanuit de Schuldhulpverlening, waarbij Ger Jaarsma, Directievoorzitter Kredietbank Nederland, het menselijke gezicht achter problematische schulden naar voren bracht. Hij liet de zaal daarbij duidelijk inzien dat niet alleen “kansarmen” of “slecht-willenden” in financiële problemen kunnen komen, maar dat ook bij goed opgeleide tweeverdieners een ontslag of echtscheiding al snel tot financiële problemen kunnen leiden.

Een mooie brug werd geslagen door Henk Dijk van Woningbouwcorporatie Nijestee uit Groningen die op de  sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid van woningcorporaties wees en een uiteenzetting gaf van de doelstelling van Nijestee om te huisvesten en niet te ontruimen.

Het overall resultaat van de 2 dagen was een duidelijk inzicht in de noodzaak tot samenwerken door alle betrokken partijen; banken, schuldenaren en schuldhulpverleners. Alleen middels open  communicatie tussen banken, hun klanten in Bijzonder Beheer en derden zoals schuldhulpverleners kan een maatschappelijk én financieel verantwoorde oplossing gerealiseerd worden waar alle partijen zich in kunnen vinden.

DebtSupport kan deze uitkomst alleen maar onderschrijven. De dienstverlening van DebtSupport is nl. gebaseerd op het vroeg opsporen en snel oplossen van betalingsachterstanden op een maatschappelijk verantwoorde wijze.

Wij doen dit voor woningcorporaties door binnen 24 uur na melding van de achterstand contact op te nemen met uw huurder, waarbij ook een huisbezoek tot de mogelijkheden behoort. Lukt het uw huurder niet om de betalingsachterstand op korte termijn te betalen, dan maken wij direct een financiële inventarisatie en trachten op basis daarvan een betalingsregeling te treffen voor de huurachterstand én alle eventuele andere schulden. Het is van belang alle schuldeisers te betrekken in zo’n betalingsregeling omdat een andere schuldeiser uw gemaakte betaalafspraak eenvoudig teniet kan doen door bv. loonbeslag te leggen.

Buiten bovenstaande oplossing kunnen wij ook aanvullende ondersteuning bieden voor uw huurder, in de vorm van o.a. budgetadvies, budgetcoaching en budgetbeheer. 

Middels onze dienstverlening wordt de ontstane betalingsachterstand ingelopen, wordt voorkomen dat betalingsachterstanden onnodig oplopen en worden nieuwe financiële problemen voorkomen.

DebtSupport – Robin Vieveen – 06-52615514 – rvieveen@debtsupport.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...
Drowa isolatiechips
Drowa Chips: dé oplossing tegen vocht in de kruipruimte ...