Corporatie Ymere levert zeer energiezuinige huurwoningen op

Corporatie Ymere levert zeer energiezuinige huurwoningen op

Gepubliceerd op:

Twaalf huurders kregen vorige week van woningcorporatie Ymere de sleutel van hun zeer energiezuinige sociale huurwoning (ZEN-woning) in Nobelhorst in Almere. De ZEN-woningen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Huurders van een ZEN-woning besparen namelijk op de energiekosten.

ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. In het kort komt het erop neer dat ZEN-huizen zelf energie opwekken voor het gebruik van de bewoners.

Energiezuinig ontwerp
Bij het ontwerp en de bouw van de ZEN-huizen heeft woningcorporatie Ymere gekeken hoe zoveel mogelijk energie kan worden bespaard en teruggewonnen. De huizen hebben zonnepanelen en zonnecollectoren, de warmte van het douchewater wordt hergebruikt en alle isolatie sluit naadloos op elkaar aan. Huurders van de ZEN-sociale-huurwoningen besparen zo, afhankelijk van verbruik en gezinsgrootte, flink op de energiekosten.

Monitor 2017
Uit de monitor Energie Werkt! 2017 blijkt dat de interesse in hernieuwbare energie groeit binnen de gemeente Almere. Onder de inwoners is veel animo voor de duurzaamheidslening en de plaatsing van zonnepanelen op daken van woningcorporatiewoningen verloopt naar wens. In 2017 worden 650 extra huurwoningen van de Alliantie voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zijn dit jaar tien extra gemeentelijke panden in Almere van zonnepanelen voorzien.

Foto: Bewustnieuwbouw.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Atlantic-Fujitsu
Biedt energiebesparende warmtepompen en aircosystemen aan, voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...