Renoveren van badkamers en een betere Energie Index behalen

Renoveren van badkamers en een betere Energie Index behalen

Gepubliceerd op:


Besparen terwijl men doucht!

Woningcorporaties krijgen van de minister 400 miljoen euro voor energiebesparende investeringen als compensatie  voor de vermaledijde verhuurdersheffing. Er kan dus weer gerenoveerd en gebouwd worden. DSS heeft de afgelopen 6 jaar met succes drie producten in de markt gezet die de Energie Index van woningen gunstig beïnvloeden en bij uitstek geschikt zijn bij renovaties.


Het eerste product is de DSS douchepijp-WTW, deze bespaart ca. 64 procent van het gas dat nodig is voor een douche, ongeacht de douchegewoonten van de bewoners. Het principe is eenvoudig. In plaats van het water naar het riool af te voeren met een temperatuur van ca. 36 tot 38 graden, verwarmt de wisselaar het koude aanstromende water naar de douche en/of de ketel.

Dit product is geschikt voor woningen met de douche op de 1e verdieping of hoger. Voor woningen waar de pijp lastiger te plaatsen is of waar de douche zich bevindt op de begane grond, bieden de DSS Douchebak- en DSS Douchegoot WTW uitkomst. Het rendement van deze producten ligt op ca. 50 procent.

Tijdens het douchen wordt dus energie bespaard! En door het verbeterde label ontstaat meer ruimte voor huurverhoging, uw bewoners zijn immers minder kwijt aan energiekosten. 

Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, de warmtewisselaar is van koper en de douchegoot is van hoogwaardig RVS gemaakt. Alle producten blinken uit in installatiegemak en leveren een aanzienlijke verbetering op van de Energie Index van de woning.

Daarnaast kunt u, indien er een douche-WTW in de woning geplaatst is, met een kleinere combiketel toe, dit bespaart ook geld. De DWTW producten zorgen immers voor ca. 11 kW extra vermogen, dat niet door de ketel geleverd hoeft te worden.

Een DWTW in combinatie met een DSS zonneboiler zal de index nogmaals een stap verbeteren. De producten vullen elkaar uitstekend aan. In de koude periode zal de DWTW het hoogste rendement leveren en in de warmere perioden de zonneboiler. De DSS zonneboiler is onderhoudsvrij en kan door DSS geleverd als ook gemonteerd worden.

Mocht u nog een extra stap op de Energie Index ladder willen maken, dan zijn de DSS PV systemen een aanrader. Onze systemen zijn van de hoogste kwaliteit en wij ontzorgen de corporatie volledig. Het hele traject van werkvoorbereiding tot aan de oplevering van het systeem kan DSS voor u uitvoeren, tegen een zeer concurrerend tarief.


Een greep uit ons leveranciersregister

SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...
NIBE Energietechniek
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Orcon
Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...