Bestaande huizen van het gas af, het kan makkelijk

Gepubliceerd op:

Een vaak gehoorde twijfel in gesprekken over warmtepompen: maar kàn dat wel in dit type huis? Het antwoord zou een volmondig jazeker moeten zijn! Waar tot voor kort een warmtepomp nog synoniem stond aan lage temperatuurverwarming - werkt de nieuwe alpha innotec LWDV warmtepomp ook met bestaande afgiftesystemen. 

Dat maakt deze warmtepomp een serieuze optie voor heel veel huizen: er zijn namelijk geen grote verbouwingen nodig. Veel bestaande woningen kunnen dankzij dit nieuwe type lucht-water warmtepompen een-op-een overstappen van de cv-ketel. Drie voorbeelden:

Hoekhuis:
Voor het plaatsen van de warmtepomp werd de hoekwoning verwarmt door radiatoren en een cv-combiketel. De woning was gedeeltelijk al geïsoleerd met dubbel glas en spouwmuurisolatie – de standaard voor honderdduizenden woningen in Nederland.Tussenwoning:
De eigenaren van deze tussenwoning – waarin zij met 6 personen wonen – wilden graag van gas af. Ze wilden een warmtepomp voor warm tapwater en om hun huis mee te verwarmen. Verder moesten de radiatoren kunnen blijven hangen en was geluid een belangrijk aspect om rekening mee te houden.Stadsboerderij:
Dit is in eerste instantie een woning waarvan je niet direct zou verwachten dat deze eenvoudig te verduurzamen is met een warmtepomp. Maar…niets bleek minder waar!Lees hier meer over dit type warmtepomp: www.lwdv.eu. In Nederland wordt alpha innotec vertegenwoordigd door Nathan. Lees meer over de leverancier van totaalconcepten op het gebied van verwarmen en koelen: www.nathan.nl.

     

Een greep uit ons leveranciersregister

Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...
Breijer Daktechniek
Het spreekt voor zich dat een dak uw vastgoed en diens gebruikers bescherming biedt ...