Snelle vloerrenovatie, veel isolatie, weinig irritatie

Snelle vloerrenovatie, veel isolatie, weinig irritatie

Gepubliceerd op:

Zwamtotaal heeft zich in de loop der jaren als een échte specialist ontwikkeld op het gebied van vloerrenovaties. In veel gevallen volstaat een houten balklaag met houten vloerdelen niet meer en wordt er gekozen voor (betere) alternatieven.

De cassettevloer is hier een mooi voorbeeld van. De cassettevloer is een innovatief vloersysteem met een zeer laag eigen gewicht. De cassettes bestaan uit een combinatie van EPS en staal, met een Magnelis beschermlaag.

Dit systeem is uitermate geschikt voor renovatiedoeleinden, vanwege de hoge isolatiewaarde (Rc 6.20 m2 K/W) en flexibele lengtes. De cassettes zijn tot op de centimeter nauwkeurig leverbaar. Hierdoor monteren de cassettes gemakkelijk en blijft er weinig zaagafval over.

Als afwerking over de vloeren worden er 21 mm dikke underlaymentplaten toegepast. Doordat de underlaymentplaten over de hele plaat gedragen worden door de onderliggende cassettes is ook hier sprake van weinig afval . De houten platen worden optimaal benut.

De professionele bouwkundige teams van Zwamtotaal zijn in staat om een beganegrondvloer in slechts één dag te vervangen. Door de snelle verwerking van dit vloertype is de woning maar voor een zeer beperkte tijd niet bewoonbaar.

Vloerverwarming:
Veel mensen denken dat er bij een houten vloerplaat geen vloerverwarming mogelijk is. Dat is jammer, want vloerverwarming is een goede investering, zowel voor de portemonnee als voor het milieu. Gelukkig is dit niet langer een probleem. Sterker nog, vloerverwarming op een houten ondergrond is tegenwoordig een uitstekende vervanger van radiatoren of andere warmtebronnen.

Er worden panelen op de underlaymentplaten geplaatst, waar we de buizen in de voorgefreesde sleuven kunnen leggen. Dit systeem wordt volledig op maat geleverd samen met flexibele vloerverwarmingsbuizen en met eventueel een speciaal ontwikkelde gietmassa om de vloer weer spiegelglad te maken. De decoratieve vloer, denk dan aan vloerbedekking, laminaat of pvc kan hier gemakkelijk en snel overheen gelegd worden zodat je snel kunt genieten van je mooie en vooral warme en comfortabele vloer.

Het rendement van vloerverwarming is al hoog, en wordt alleen maar beter als je deze combineert met een goed geïsoleerde vloer.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 0318-734190 of mail naar info@zwamtotaal.nl.

      

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...
Daikin Nederland
Daikin is wereldwijd toonaangevend in de markt voor klimaatsystemen en zet zich als bevlogen marktleider in ...