1.300 woningen extra in 2018 voor Eindhoven

1.300 woningen extra in 2018 voor Eindhoven

Gepubliceerd op:

Dit jaar wil de gemeente Eindhoven starten met de bouw van 1.300 extra woningen. Om het grote tekort tegen te gaan, moet dit doorgroeien naar 3.000 woningen per jaar. De stad kent vanuit diverse bevolkingsgroepen een grote aantrekkingskracht en hierdoor blijft de schaarste op de woningmarkt groot.

De gemeente heeft verklaard dat zij niet wil dat woningzoekenden in Eindhoven van deze woningschaarste de dupe worden. De 1.300 extra woningen die gepland staan voor 2018 zijn gericht op de bouw van koop- en huurwoningen voor het lagere en middensegment. Dit deel staat namelijk het meest onder druk. Deze fase vindt plaats op 4 verschillende locaties. De doelstelling is om te komen tot een jaarlijkse productie van 3.000 woningen.
Dit bouwoffensief komt bovenop de woningbouwprojecten die al gepland zijn. Bij ieder bouwproject speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Dit is een van de uitgangspunten van het woningbouwbeleid zoals beschreven in de prestatieafspraken met onder meer woningcorporaties.

Ondanks de forse bouwinspanningen van de Eindhovense woningcorporaties in de afgelopen jaren, zijn er nog steeds behoorlijke wachttijden voor sociale huurwoningen, maar ook de markt voor koopwoningen staat momentaal enorm onder druk. De prijzen stijgen, de verkoopsnelheid neemt toe en starters maken bijna geen kans. De gemeente zet alles op alles om te voorkomen dat in Eindhoven een huizenbubbel ontstaat.

Een greep uit ons leveranciersregister

Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
Zynyo B.V.
Zynyo maakt het rechtsgeldig, veilig en verantwoord digitaal ondertekenen eenvoudig en toegankelijk voor iedereen ...
Mastum bv
Mastum ontzorgt u graag door samen met u de staat van de daken in kaart te brengen ...