Korpersteijnflat in Rotterdam weer veilig en duurzaam

Korpersteijnflat in Rotterdam weer veilig en duurzaam

Gepubliceerd op:

Mooier, veiliger en gemakkelijker wonen in een duurzaam gebouw. Dat was de doelstelling van Woonstad Rotterdam voor het flatgebouw Korpersteijn in Rotterdam. Ophoging van de galerijen was onderdeel van het plan om de doelstelling te realiseren.

Grootschalige renovatie
De grootschalige renovatie van de Korpersteijnflat bestond grofweg uit drie delen: de overgang op het warmtenet van alle woningen, het moderniseren van het gebouw en het opknappen van de woningen zelf. Door corona zijn de werkzaamheden opgesplitst en konden bewoners tijdens de werkzaamheden naar een logeerwoning.

Duurzaam
De gemeente Rotterdam bereidt zich voor om voor 2050 van het gas af te zijn. De eerste wijk van Rotterdam die aardgasvrij gemaakt wordt is Pendrecht, de wijk waarin de Korpersteijnflat staat. Voor de overstap op het warmtenet, was het belangrijk om het gebouw en de woningen beter te isoleren.

Wooncomfort
Gemak, veiligheid en prettiger wonen waren ook uitgangspunten van het verbeterplan van de flat. A3 Architecten maakte het ontwerp voor de nieuwe look van het gebouw. Maar ook de keuken, berging en balkons van de woningen zijn gemoderniseerd. Verder werden de galerijen aangepakt, zodat iedereen vrijwel drempelloos de woning in en uit kan.

Passende uitstraling
De totale verbouwing werd uitgevoerd door Constructif. Voor de ophoging van de galerijen werd Zoontjens ingeschakeld. Om de details en de kleur te bepalen is er eerst een proefstuk gelegd op de galerij. Samen met A3 Architecten is besloten om te gaan voor Dreen®Ceramica in het formaat 90×45 in de kleur Trust Silver. Zo past de galerij perfect bij de nieuwe uitstraling van het gebouw.

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...