Verweij Houttechniek garandeert 100% verantwoord hout met STIP-certificaat

Verweij Houttechniek garandeert 100% verantwoord hout met STIP-certificaat

Gepubliceerd op:

Verweij Houttechniek is sinds kort STIP-gecertificeerd. Dit betekent dat opdrachtgevers altijd gegarandeerd zijn van producten waarin alleen hout uit verantwoord beheerde bossen is verwerkt. De certificering is behaald doordat er uitsluitend FSC- en PEFC-gecertificeerd hout wordt toegepast in de ramen, deuren, kozijnen en prefab producten die in deze timmerfabriek geproduceerd worden.

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Verweij Houttechniek. Dat er hout verwerkt wordt dat een milieukeurmerk heeft, is niet meer dan logisch en doet Verweij al sinds 1997.

Ruud Verweij, directielid bij Verweij Houttechniek, licht toe: “Met het behalen van dit certificaat bevestigen we dat 100% verantwoord hout voor ons de standaard is. Nieuw met deze STIP-certificatie is dat wanneer we FSC- en PEFC-gecertificeerd hout combineren in één product, het nu ook mogelijk is om onze opdrachtgevers de garantie te geven dat de producten vervaardigd zijn uit 100% verantwoord hout.”

Gerard Overkamp, kwaliteitsmanager bij Verweij Houttechniek, vult aan: “Met STIP worden zowel voor onze opdrachtgevers als voor onze organisatie de administratieve handelingen vereenvoudigd. Duurzaam ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hoe gemakkelijker we het juist met elkaar kunnen maken, des te beter is het voor mens en milieu. Door ons te laten certificeren helpen we onze opdrachtgevers met een stuk bewijslast dat ook zij werken met verantwoorde en duurzame materialen.”

Control Union Certifications werkt al jaren samen met Verweij Houttechniek. Het is dan ook niet het eerste certificaat dat hier wordt uitgereikt. Wel is het de eerste keer dat Control Union Certifications het STIP-certificaat verstrekt. Jan-Frans Bastiaanse, directeur bij Control Union Certifications, vertelt: “Wij zijn trots dat we bij Verweij Houttechniek ons eerste STIP-certificaat mogen uitreiken. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk aandachtspunt. Ook Verweij Houttechniek draagt hiermee bij aan de groei van verantwoord beheerd FSC of PEFC bos.”

Over Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek heeft met ruim 130 jaar ervaring in de branche van vastgoedonderhoud een sterke positie weten te verwerven in de zakelijke markt van duurzame ramen, deuren, (intrek)kozijnen en prefab producten. Als systeempartner heeft Verweij Houttechniek een ideale mix van kwaliteit en maatwerk bereikt in ontwerpen, inmeten, produceren en monteren van de houten gevelelementen. Naast de hoofdvestiging in Woerden, is in 2015 een nevenvestiging in Drachten geopend om ook opdrachtgevers in het Noorden van Nederland optimaal van dienst te kunnen zijn. Verweij Houttechniek versterkt zich door samenwerkingsverbanden binnen de keten en door steeds te blijven investeren in opleidingen en innovaties.

Voor meer informatie:
Neem contact op met Tamara Verheugen, coördinator marketing en communicatie, via telefoonnummer 0348 – 688 282 of 06 – 304 449 97 of stuur een e-mail naar tamara@verweij-ht.nl

Foto:
Overhandiging STIP-certificaat. Vlnr: Jan-Frans Bastiaanse (directeur Control Union Certifications), Ruud Verweij (directielid Verweij Houttechniek), Gerard Overkamp (kwaliteitsmanager Verweij Houttechniek) en Maarten Verweij (assistent controller).


Volg ons!
LinkedIn: Verweij Houttechniek
YouTube: Verweij Houttechniek
Facebook: Verweij Houttechniek
Website: verweij-ht.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

DAB Pumps B.V.
DAB is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste spelers op de markt voor beheer en verplaatsing van...
Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...