Stadgenoot stoot grote vastgoedprojecten af

Stadgenoot stoot grote vastgoedprojecten af

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Stadgenoot is niet in staat om geplande, grote vastgoedprojecten tot uitvoer te brengen. De corporatie kan dochteronderneming NV Vastgoed niet meer financieren. Daardoor komt onder meer de renovatie van het Wallengebied op de tocht te staan.

Stadgenoot is in financiële problemen geraakt en moet nu keuzes maken. De corporatie wil zich de komende tijd vooral richten op ontwikkeling en onderhoud van huurwoningen en trekt de handen af van grote vastgoedprojecten die waren gepland. Deze zouden uitgevoerd worden door dochteronderneming NV Vastgoed, maar daar is geen geld meer voor. De vastgoedonderneming is vanaf nu aangewezen op financiering door gemeente en banken. NV Vastgoed is mede-verantwoordelijk voor de grootscheepse renovatie van het Wallengebied, project 1012. Hierbij worden bordelen opgekocht en omgebouwd tot bijvoorbeeld bedrijfsruimtes. Als de geldkraan van NV Vastgoed dicht gaat, komt ook de deelname aan dit project in gevaar. Stadgenoot denkt erover om er een nieuw bedrijf voor op te richten, afhankelijk van derde investeerders, waardoor de transformatie van het gebied toch doorgang kan vinden.

Ook alle andere grote vastgoedprojecten worden af gestoten. Dat betekent dat de corporatie haar handen aftrekt van het oude Paroolgebouw in de Wibautstraat, het voormalige ABN Amrocomplex op de Vijzelgracht en de Van Gendthallen op Oostenburg. Stadgenoot kocht deze gebouwen in 2008, net voor de economische crisis. De woningcorporatie wilde ze ontwikkelen tot bedrijfsruimte en woningen. Door de economische crisis en de vastgelopen woningmarkt kwamen deze plannen niet van de grond. Nu staan de panden in de verkoop of zijn ze al verkocht.


Bron: parool.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Inventum Technologies
Veilig en vertrouwd. Dat is de zekerheid die Inventum biedt. Van boilers tot warmtepompen, voor nu en de toekomst. 
Eternit BV
Gevestigd in Goor aan het Twentekanaal zorgen zo'n 150 medewerkers er voor dat Eternit BV iedere dag ...
Recticel Insulation
Recticel wil een wezenlijk verschil maken in het dagelijks comfort van iedereen ...