Energielabel woningen toch vrijblijvend

Energielabel woningen toch vrijblijvend

Gepubliceerd op:

De Tweede Kamer stemde vorige week tegen de Wet Kenbaarheid Energieprestatie. Het houdt in dat het verplicht overleggen van een energielabel bij de verhuur of verkoop van bestaande woningen vanaf 1 januari 2013, voorlopig van de baan is. Regeringspartij VVD haalde een streep door de wet omdat het bang is dat het de woningmarkt zal verslechteren

De Tweede Kamer stemde vorige week tegen de Wet Kenbaarheid Energieprestatie. Het houdt in dat het verplicht overleggen van een energielabel bij de verhuur of verkoop van bestaande woningen vanaf 1 januari 2013, voorlopig van de baan is. Regeringspartij VVD haalde een streep door de wet omdat het bang is dat het de woningmarkt zal verslechteren. 

 

De weggestemde wet zou er voor zorgen dat het per 1 januari 2013 niet meer mogelijk zou zijn om een woning te verkopen of verhuren zonder daarbij een energielabel te overleggen. Notarissen zouden geen verkoopaktes mogen passeren zonder een label dat laat zien wat de energieprestaties zijn van de betreffende woning. Nu het wettelijk kader er onder vandaan is, blijft het energielabel vrijblijvend. Wanneer koper en verkoper overeen komen om de transactie door te laten gaan zonder energielabel, kan dat dus gewoon. De verplichting van het energielabel vloeit voort uit een Europese richtlijn. De VVD vindt dat de EU zich niet met de Nederlandse huizenmarkt moet bemoeien, zeker niet in een tijd dat er al zo weinig huizen worden verkocht.

 

Minister Blok zegt in een reactie dat hij betreurt dat het voorstel het niet heeft gehaald. Hij gaat op korte termijn met Brussel overleggen over de ontstane situatie.

 

Bron: nos.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

Kewodak Dakmakers B.V.
Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...
Weikhoplex
Dak- en gevelprofielen van gelamineerd kunsthars met een leversduurgarantie van 30 jaar!
Falco BV
Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving ...