WoningNet helpt je verder met data

WoningNet helpt je verder met data

Gepubliceerd op:

Haalt jouw corporatie het maximale uit bestaande data? Of vind je het lastig om te bepalen wat je kan doen met data? WoningNet kan je helpen om jouw data te begrijpen met Business Intelligence (BI). Hiermee kan je woningzoekenden nog beter helpen in hun zoektocht naar een passende woning en kan je je beleid beter afstemmen op de trends en ontwikkelingen in jouw regio.

Ga je de uitdaging aan?
We dagen je uit om met jouw data aan de slag te gaan en deze te verrijken met onze data. Of daag jij ons uit, om te kijken hoe wij jouw data optimaal kunnen benutten? We kunnen voorspellingen doen en je inzichten geven.

Jouw data kan waarde toevoegen, zoals:
  • Vooruitkijken en terugblikken
  • Geld besparen
  • De doorstroming in jouw regio bevorderen
Je kan veel met bestaande data
Als corporatie bepaal je wat je nodig hebt of welke vragen je hebt op datagebied. Wil je terugblikken of juist vooruitkijken? Wil je verhuisbewegingen kunnen voorspellen en weten hoeveel onderhoud er nodig is? Of hoe groot de technische leegstand gaat worden? Je kan veel doen met bestaande data. Wij kunnen je daarbij helpen. Ook met het stellen van de juiste vragen voor je bedrijfs- en of beleidsdoelstellingen. We hebben leuke tools en unieke data waar we alle kanten mee op kunnen en je snel meer inzicht kunnen geven.

Een voorbeeld
De woningmarkt zit muurvast, we horen het overal om ons heen. Corporaties zijn dringend op zoek naar hoe ze de markt in beweging kunnen krijgen. Daarom heeft WoningNet, met het Datalab, het aanbevelingsmodel gebouwd. Dit is een voorspellend model dat verhuisketens berekent en de kans op succes daarvan. Dit gebeurt op basis van woonwensen, kenmerken van woningzoekenden en historisch zoek- en klikgedrag. Met deze inzichten kan je de doorstroming in jouw regio bevorderen.

Meer inzicht in de werking van de woningmarkt
Wil je meer inzicht hebben in de werking en effecten van de woningmarkt? Dat krijg je met de Woonmonitor in het WoningNet WRB-systeem. Deze geeft je onder andere inzicht in de doorlooptijd van je verhuurproces, weigeringen, populariteit van woningen of wijken of over toewijzingen aan bepaalde doelgroepen.

En we doen onderzoek
Ook doen we onderzoek om je een beeld te kunnen geven van de ontwikkelingen binnen jouw werkgebied. Snel, gemakkelijk en op ieder moment. In de onderzoeken richten we ons op de volgende vier thema’s:
  • woonwensen van woningzoekenden,
  • de effecten van passend toewijzen op bijvoorbeeld de slaagkans van specifieke doelgroepen,
  • betaalbaarheid,
  • en doorstroming.
De resultaten van een onderzoek krijg je van ons in korte- en bondige rapportages, presentaties en of infographics. Deze zijn toegankelijk voor een grote doelgroep.

Wil je meer weten?
Of heb je vragen over de mogelijkheden van jouw data? Neem dan contact op met Freja Aurik via faurik@woningnet.nl of kijk op www.woningnet.info

Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
IMI Hydronic Engineering
IMI Hydronic Engineering is specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen ...