Duurzaam verwarmen zonder aardgas

Duurzaam verwarmen zonder aardgas

Gepubliceerd op:

Om de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk te beperken, gaat zoals het er nu naar uitziet binnenkort de nieuwe wetgeving in, die in de praktijk neerkomt op een verbod om nieuwbouwwoningen op het aardgasnet aan te sluiten. En dat is nog maar een eerste stap, want uiteindelijk is het streven om ook zoveel mogelijk bestaande woningen gasloos te maken.

De ingrijpende transitie van gas naar gasloos is uitdagend en biedt kansen, maar roept ook veel vragen op. Wie neemt de regie? Komen er subsidies beschikbaar? Wat is de rol van netbeheerders en energieleveranciers? Hoe gaan projectontwikkelaars hun aanbod aanpassen? Hoe snel zullen particuliere woningeigenaren en corporaties maatregelen nemen om hun woningen duurzaam te gaan verwarmen en te voorzien van warmtapwater? En hoe gaat de installatiesector met de energietransitie om? Bent u als professional al voorbereid op een gasloze toekomst?

Om kennis met u te delen en u te helpen met het maken van de juiste keuzes, verzorgt NIBE op 6 september van 14.00 uur tot 15.00 uur een gratis online webinar, dat u live op uw pc kunt volgen.

Tijdens dit online webinar zal onder meer worden ingegaan op de volgende onderwerpen:
 • Iedereen van het gas af… en nu?
 • Warmtepompoplossingen met diverse bronnen:
  - Aardwarmte
  - Buitenlucht
  - Ventilatielucht
 • Slimme combinaties van bronnen, zoals PVT-panelen
 • Duurzame maatwerk oplossingen voor bestaande bouw en nieuwbouw
 • All-electric versus hybride
Inleiding: Roel Knoll
Presentatie: Ronald Scheffer


Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?