Rotterdamse corporaties helpen werkzoekenden

Rotterdamse corporaties helpen werkzoekenden

Gepubliceerd op:

De vier Rotterdamse woningbouwcorporaties Woonstad, Woonbron, Havensteder en Vestia en de gemeente Rotterdam gaan samen tweehonderdvijftig Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen naar een betaalde baan. Daarnaast sluit de gemeente Rotterdam een jongerenakkoord voor leerwerktrajecten bij stichting De Delft en bouwbedrijf Van Omme & De Groot.

Het initiatief komt van Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Rotterdam kent een groot aantal inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder bijstandsgerechtigden, jongeren zonder startkwalificatie, WW'ers en wajong'ers.

Woningbouwcorporaties Vestia, Woonbron, Woonstad en Havensteder maken zich in 2016, 2017 en 2018, via social return, hard voor deze doelgroepen. Door het creëren van werkervaringsplekken, stages en waar mogelijk vacatures, zetten de woningbouwcorporaties zich in om jaarlijks 250 Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt door te laten stromen naar een betaalde baan. Door hierin voorrang te geven aan kandidaten uit Rotterdam-Zuid, investeren ze extra in het sociaal-economisch klimaat op de zuidoever.

Vanaf nu nemen de woningbouwcorporaties in hun inkoopcontracten met hun leveranciers een sociale paragraaf (social return) op. Hierin wordt de inzet van een aantal Rotterdamse doelgroepen (waaronder jongeren zonder startkwalificatie en 50-plussers) voorgeschreven. Daarnaast dragen de woningcorporaties, naar vermogen, bij aan social return in hun eigen bedrijfsvoering, door bijvoorbeeld door het creëren van stageplaatsen, garantiebanen, het plaatsen van opdrachten bij een sociaal werkbedrijf en het realiseren van sociaal-maatschappelijke (leefbaarheid)programma's.

De komende jaren investeren de corporaties in hun woningen in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde. Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie: “Het mes snijdt met deze samenwerking aan alle kanten: onze werkzoekenden komen hierdoor niet alleen sneller aan werk, maar doordat ze in de praktijk op werk-, leer- en/of stageplaatsen nieuwe kennis opdoen, vergroot ook hun vakmanschap. En met het opdoen van collegiale contacten op de werkvloer raken ze meer betrokken bij hun omgeving en de stad, wat goed is voor de sociale cohesie en de binding van talenten aan Rotterdam. En dat is precies wat we nastreven: een economisch en sociaal gezonde stad.”

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...