Vestia en ADO werken samen aan leefbare wijken

Vestia en ADO werken samen aan leefbare wijken

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia en voetbalclub ADO Den Haag werken sinds kort samen binnen de ‘Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij’. De komende drie jaar gaat deze stichting de leefbaarheid verbeteren in Haagse wijken waar Vestia actief is. Voornamelijk door te investeren in activiteiten voor kwetsbare groepen in deze wijken. Ook Haagwonen, Azivo en Parnassia doen mee in de stichting.

De stichting gaat zich inzetten voor sportactiviteiten, scholing- en werkgelegenheidsprojecten, het bevorderen van de gezondheid en het dichter bij elkaar brengen van mensen. Deze ambities krijgen vorm in diverse projecten. Vestia stelt daarbij zijn faciliteiten en netwerk beschikbaar en ADO levert zijn bijdrage door het beschikbaar stellen van het veld, toegangskaarten en spelers of speelsters.
Vestia vindt het creëren van kansen voor kwetsbare doelgroepen erg belangrijk. Niet alleen op het gebied van huisvesting, maar ook op maatschappelijk vlak. Aad Bouwhuis, directeur Vestia Den Haag: “Onderwijs speelt een grote rol, maar ook voorbeeldgedrag. Door ADO Den Haag spelers te betrekken bij leefbaarheidprojecten bijvoorbeeld. En dat werkt door in de hele wijk. Als er meer activiteit is en mensen elkaar meer aanspreken, is er minder overlast en minder vandalisme. Sociale cohesie is erg belangrijk voor leefbaarheid. We hopen met de stichting hierin een extra stap te zetten.”

 

Bron: Regio TV Info Thuis

Een greep uit ons leveranciersregister

Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...
Lightronics B.V.
Altijd de juiste lichtoplossing ...