Dudok Wonen introduceert tijdelijke huurwoning voor acute woningnood

Dudok Wonen introduceert tijdelijke huurwoning voor acute woningnood

Gepubliceerd op:

Dudok Wonen introduceert tijdelijk wonen met ‘In between places’ voor mensen met een acute woningnood. Dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland en de regio Gooi en Vechtstreek stelt de corporatie vanaf begin volgend jaar hiervoor 22 studio’s en appartementen beschikbaar.

Harro Zanting, directeur/bestuurder Dudok Wonen: “De mensen die we met dit concept een kans bieden, vallen anders tussen wal en schip in de onder druk staande woningmarkt. Zij hebben dringend tijdelijke huisvesting nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met In between places bieden we hen tijdelijk woonruimte, zodat ze een stabiele basis hebben van waaruit ze hun leven weer op de rit kunnen krijgen. Daarnaast bieden we jongeren van buiten de regio die hier stage komen lopen, tijdelijk onderdak. Bij veel vraag kan het concept worden uitgebreid over de regio.”

Huren met een tijdelijk ‘In between places-contract’ kan bij de nieuwbouwlocatie aan de Brinkweg, de voormalige RAF-locatie in het centrum van Hilversum. Naar verwachting is het nieuwe woongebouw in februari 2017 klaar. Van de in totaal 45 sociale huur studio’s en appartementen, zet Dudok Wonen er 22 in voor In between places. Het concept komt voort uit het regionaal actieprogramma van de regio Gooi en Vechtstreek. De provincie Noord-Holland en de regio Gooi en Vechtstreek ondersteunen het initiatief met subsidie voor de eerste vijf jaar.

Huurders krijgen een huurcontract voor maximaal een jaar. In geval van een stage wordt de contractduur afgestemd op de stageduur om de woningen zo efficiënt mogelijk te kunnen inzetten. Bij het tekenen van het huurcontract tekent de huurder ook al voor de huuropzegging. Gedurende dat jaar moeten mensen ingeschreven blijven staan bij Woningnet en actief reageren op vrijkomende woonruimte.

Dudok Wonen stelt binnenkort via een projectwebsite een aanmeldformulier beschikbaar waarmee geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Huurders krijgen een intakegesprek om te checken of ze aan de voorwaarden voldoen. In between places is bestemd voor mensen met een inkomen tot 35.739 euro bruto per jaar. De opgebouwde woonduur in WoningNet blijft behouden dankzij het tijdelijke huurcontract.

Een greep uit ons leveranciersregister

Itris BV
Dé totaaloplossing voor woningcorporaties ...
GEALAN
De GEALAN-groep is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van pvc profielen voor ramen en deuren ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...