3 labelsprongen voor 400 woningen van Tablis Wonen

3 labelsprongen voor 400 woningen van Tablis Wonen

Gepubliceerd op:

400 huurwoningen van de complexen Valkhof, Havik en Sperwer te Sliedrecht moesten over op stadswarmte en een drietal labelsprongen maken. Ook de uitstraling van de 10-hoogflats wil woningcorporatie Tablis Wonen moderniseren. 

Het beoogde resultaat is een eigentijds gebouw waar de bewoners plezierig en duurzaam wonen. Met deze opdracht ging Constructif aan de gang. Voor advies over de draaiende geveldelen werd Verweij Houttechniek erbij betrokken.

Constructif renoveert, verbouwt, transformeert, verduurzaamt en onderhoudt bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Voor deze klus schakelden ze projectleider Boy Schamhart in. Nog vóór de gunning van het project was hij al als adviseur betrokken bij de enorme verduurzamingsopgave. Boy vertelt: “Circulariteit was ook onderdeel van de uitvraag. Net als totaalvervanging van de gevelelementen met kunststof kozijnen. Hier hebben we in het plan van aanpak een duurzaam en economisch voordelig alternatief voor geboden.”

Zonde om te vervangen
De houten kozijnen waren nog in goede conditie. “Het is zonde om deze dan te vervangen,” vindt hij. Om de gewenste labelsprong te behalen, was een schilderbeurt van de houten gevelelementen echter niet voldoende. Al het vaste glas en de borstweringspanelen zijn vervangen door beter isolerende materialen. Voor de vervanging van de draaiende delen belde Boy naar Martin Kamphuis, accountmanager bij Verweij Houttechniek. “Ik heb in het verleden al veel grote renovatieprojecten samen met Verweij gedaan en dit verliep altijd naar tevredenheid. Verweij staat in mijn ogen voor kwaliteit,” licht Boy toe.

Advies op maat
Na een uitgebreide opname is een advies en offerte uitgebracht. Zaken als detaillering, tochtwering, hang- en sluitwerk, ventilatieroosters met of zonder suskast en isolatiewaarden kwamen aan bod. Boy: “Het voorstel van Verweij was compleet en voldeed aan alle gestelde wensen en eisen. Per woning zijn 4 à 5 ramen vervangen met daarin speciaal HR++-glas. In combinatie met een geïsoleerde voordeur én de - door Verweij ontwikkelde - geïsoleerde EPA-achterdeur, haalden we de benodigde labelsprongen voor de subsidie.”

In aanvulling op de nieuwe mechanische ventilatie zijn op verschillende plekken ventilatieroosters in het glas aangebracht voor gezonde woningen. Ook kregen de woningen die dichter bij de weg liggen een suskast tegen geluidsoverlast. De juiste detaillering en tochtwering zorgen voor meer comfort. Het hang- en sluitwerk draagt bij aan de veiligheid en de gelijksluitende sloten van de voor- en achterdeur bieden meer gemak.

In de trappenhuizen - waar ook een nieuw intercomsysteem is aangebracht - zijn alle puien vervangen: 40 stuks in totaal. “Deze kozijnen konden beter helemaal opnieuw. Het werkt prettig dat Verweij dit ook volledig uit handen neemt.”

Klaar voor de toekomst
In een hoog tempo van 10 woningen per week zijn de drie complexen - met in totaal 5 flats van 80 woningen - gerenoveerd. “Dit is allemaal goed verlopen. De samenwerking tijdens de uitvoering met projectleider Michiel Vis en het montageteam van Verweij ging soepel,” vertelt Boy. “De bewoners zijn ook blij met het resultaat. Je wil dat mensen trots zijn dat ze er wonen. Ze zijn er qua veiligheid, comfort en energetisch op vooruit gegaan. Maar ook de uitstraling is enorm verbeterd.” De woningen zijn klaar voor de toekomst. “We laten hier een veel duurzamere wijk achter,” besluit Boy.

Klik hier voor foto’s van dit project.

Een greep uit ons leveranciersregister

PAM Galerij en Balkonverhoging B.V.
Drempels en hoogteverschillen belemmeren ouderen en mensen met een handicap in hun mobiliteit ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Zig
Digitale oplossingen voor alle woningcorporaties ...