Derbigum als dakbedekkingsfabrikant voorloper in BIM

Derbigum als dakbedekkingsfabrikant voorloper in BIM

Gepubliceerd op:

Het gebruik van BIM is geen toekomst meer. Het wordt toegepast in concrete opdrachten en is in veel gevallen tegenwoordig een doorslaggevende factor bij het binnenhalen van nieuwe projecten in de bouw. Ook in de renovatie zal BIM steeds belangrijker worden. Circa 75% van de architecten is klaar voor het werken met BIM en tussen nu en twee jaar naar verwachting 90% van de aannemers.

Derbigum is BIM ready
Alle relevante info tijdens het bouwproces staat met BIM in een digitaal (3D) gebouwenmodel. Derbigum is als dakbedekkingsfabrikant voorloper in BIM. De BIM Package onder Revit is vanaf heden te downloaden via onze homepage van onze website www.derbigum.nl. Deze package kan direct geladen worden binnen het systeem van BIM. Via de keuzestructuur kan het gewenste dakbedekkingssysteem geselecteerd worden op basis van de projectsituatie.

Wat is BIM?
BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3 dimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector.
Alle relevante informatie wordt gedurende het hele bouwproces centraal en digitaal opgeslagen, gebruikt en beheerd in dit model. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continue beschikbaar en altijd actueel.

Waarom BIM?
  • Uitstekend hulpmiddel voor procesoptimalisatie door centrale en digitale opslag
  • Gegevens zijn toegankelijk voor alle gebruikers van BIM en worden dus gedeeld. Dit voorkomt misverstanden, aangezien iedereen over dezelfde informatie uit dezelfde bron beschikt. Er is dus ook consistentie in de tekeningen.
  • Het verschaffen van inzicht door visualisatie van het gebouw. Het 3D beeld geeft al in het ontwerpstadium een ruimtelijk beeld van het gebouw.
  • ‘Clash control’: het model controleert of er strijdigheden zitten in het ontwerp.
  • Efficiënter en sneller werken wat de beheersing van de doorlooptijd ondersteunt.
  • Door bovengenoemde voordelen worden bouwfouten verminderd en bouwkosten verlaagd.
Derbigum bestekken via homepage downloaden
Naast de genoemde package-download voor de projecten onder BIM kunnen er via onze homepage binnen een keuzemenu van systemen ook STABU bestekken en platte tekstbestekken gemaakt worden. Voor de Vaeplan kunststofdaken zijn er tevens een zestal basisbestekken te downloaden.

Over DERBIGUM
De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden – twee in België (Lot & Perwez), één in Duitsland (Haßfurt) en één in de Verenigde Staten (Kansas City) – en stelt wereldwijd 400 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 114,5 miljoen euro. Het logo en de baseline ‘Making Buildings Smart’ geven de missie van Derbigum duidelijk weer: innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen, hernieuwbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.

Contactgegevens Derbigum Nederland
Sylvie Stokkermans John Poppelaars
Marketing Directeur Derbigum Nederland
Tel. + 31 15 215 40 00 Tel. + 31 15 215 40 00
sylvie.stokkermans@derbigum.com
www.derbigum.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...
BSH Huishoudapparaten
BSH Huishoudapparaten B.V. is in Nederland verantwoordelijk voor de marketing, sales en service van de huishoudapparaten ...