Van der Velden vervangt binnenriolering 270 appartementen

Van der Velden vervangt binnenriolering 270 appartementen

Gepubliceerd op:

In 2014 knapt Woningcorporatie Talis in de wijk Meijhorst (Nijmegen) 270 appartementen op, verdeeld over twee gebouwen: de Schuylenburch en Boetbergen. Deze gebouwen stammen uit de jaren '70 en zijn daarmee toe aan een grote renovatie. Zowel van binnen als van buiten. De volledige renovatie doet Talis in goed overleg met de bewoners.


De provincie Gelderland geeft 70 miljoen euro subsidie aan woningcorporaties in Gelderland om tenminste 10 duizend sociale huurwoningen extra duurzaam te kunnen maken. De woningcorporaties kunnen met deze bijdrage tenminste 10 duizend woningen, die in 2014 en 2015 toch al zouden worden aangepakt, nog energiezuiniger maken. De maatregel betekent minder energielasten voor de huurders en een impuls voor de werkgelegenheid.

Bij deze renovatie wordt o.a. de gehele binnenriolering vervangen. De huidige binnenriolering (Eén gietijzeren centrale standleiding per appartement) wordt gesloopt en vervangen door drie separate en geluidreducerende standleiding van Geberit. De materiaalkeuze in dit project is in overleg tussen Talis en Geberit gevallen op PE Silent 20db.

Van der Velden zorgt voor de installatie van de gehele binnenriolering. De werkzaamheden worden 'Lean' uitgevoerd, wat betekent dat alles en iedereen zich richt op het creëren van waarde in alle processen, en het elimineren van verspilling. Een goed voorbeeld hiervan is dat leidingdelen zoveel mogelijk op de vestiging worden geprefabriceerd en op locatie worden afgemonteerd.

     

Een greep uit ons leveranciersregister

Zwamtotaal
Zwamtotaal heeft grip op al uw zwamproblemen en andere houtaantasters ...
Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...