Partijen Leeuwarden maken afspraken over huurwoningen

Partijen Leeuwarden maken afspraken over huurwoningen

Gepubliceerd op:

Investeren in duurzaamheid, leefbaarheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid: dat zijn de afspraken die de woningcorporaties, huurdersverenigingen en de gemeente Leeuwarden hebben vastgesteld. Een betaalbare woningmarkt voor de lage inkomens, de woonzorgquote structureel verlagen en voldoende beschikbare en passende huurwoningen. Dat zijn enkele gezamenlijke ambities.

Maatregelen zijn onder andere de bouw van 212 sociale huurwoningen, woningverbetering en een investering van 1,2 miljoen in leefbaarheid door de corporaties. Een sociaal energiebeleid door de gemeente en een portal over huren & inkomen door de huurdersverenigingen.

Door in december 2015 een handtekening te zetten onder de gezamenlijke prestatieafspraken voor 2016 hebben woningcorporaties Elkien en WoonFriesland, huurdersverenigingen Nieuw Elan en De Bewonersraad Friesland samen met de gemeente Leeuwarden een proces afgerond, dat voor Friesland uniek is. In zeer korte tijd hebben de 5 partijen een volkshuisvestingsvisie voor de komende 4 jaar opgesteld, waaruit deze afspraken voortvloeien.

Een greep uit ons leveranciersregister

Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...