Zo houdt u grip op uw leegstaand pand

Zo houdt u grip op uw leegstaand pand

Gepubliceerd op:

De vastgoedmarkt is volop in beweging: veel sloop- en renovatiewerkzaamheden die sinds de economische crisis in de ijskast gezet waren, komen terug op de markt. Tegelijkertijd stijgt de woning- en winkelleegstand in het klein- en middelgrootstedelijk gebied doordat veel woning- en werkzoekenden en winkelketens naar de grote steden trekken. Deze bewegingen in de vastgoedmarkt tonen aan dat leegstaand vastgoed nog altijd de aandacht vraagt van eigenaren.

De aantrekkende werking van leegstand
De uitvoering van veel sloop- en renovatiewerkzaamheden is niet bevorderlijk voor de leefbaarheid in de directe omgeving. Leegstaand vastgoed heeft een aantrekkende werking op ongewenste personen, zoals dieven, inbrekers en krakers. Uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Openbaar Ministerie en de politie blijkt dat kraken nog regelmatig voorkomt ondanks het kraakverbod. Sinds de invoering van het verbod zijn er alleen al in de hoofdstad ruim 600 ontruimingen en bijna 250 aangiftes gedaan. Daarnaast zijn zichtbaar verval aan de buitenzijde van het pand en leegstaande sloopwoningen niet bevorderlijk voor de leefbaarheid  van een wijk. Voor vastgoedeigenaren blijft het daarom belangrijk om stil te staan bij de risico’s van leegstaand vastgoed en de mogelijkheden om deze risico’s te beperken.

Kom naar de Masterclass Leegstand van Ad Hoc
Door op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot leegstaand vastgoed, kunt u de juiste maatregelen nemen en houdt u grip op uw pand. In de komende maanden organiseert Ad Hoc een Masterclass Leegstand in diverse regio’s in het land. Binnenkort staan de regio’s Utrecht en Amsterdam al gepland. Tijdens deze Masterclasses praat de bedrijfsjurist van Ad Hoc u bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van leegstandbeheer aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

Heeft u panden leeg staan of wilt u graag op de hoogte blijven van de Masterclasses in Utrecht en Amsterdam? Neem dan contact op met Ad Hoc of kijk op www.adhocbeheer.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...