Uitdagingen in de woningmarkt vragen om brede kennis

Uitdagingen in de woningmarkt vragen om brede kennis

Gepubliceerd op:

De markt zit op slot, er is teveel vraag en te weinig aanbod, woningen moeten duurzamer worden, de schimmel moet eruit en iedereen moet van het gas af. Kortom, de woningmarkt wordt op dit moment, zeker ook in de politiek, gezien als een probleem. Het was niet voor niks één van de belangrijkste thema’s afgelopen verkiezingen.

De combinatie van uitdagingen zorgt ervoor dat er keuzes gemaakt moeten worden. Politieke keuzes, zoals ook bleek uit de verschillende visies die de politieke partijen presenteerden. Daarnaast spelen ook diverse andere partijen een rol in de oplossingen. Het zijn immers verschillende uitdagingen waar de woningmarkt nu voor staat. Om te komen tot de oplossingen voor de diverse uitdagingen op de woningmarkt is samenwerking essentieel. Geen partij kan bovenstaande problemen alleen oplossen.

Het is daarom noodzakelijk dat de verschillende partijen zoals woningcorporaties, gemeenten, politiek, banken, hypotheekverstrekkers, makelaarskantoren en projectontwikkelaars de standpunten, uitdagingen en belangen kennen, zowel van de diverse betrokken partijen als degene die gehuisvest willen worden.

Om aan de oplossingen te werken is kennis van de materie, de verschillende partijen en de belangen noodzakelijk.

Stichting PAO Techniek en Management werkt samen met specialisten uit het vakgebied van onder andere de TU Delft, faculteit Bouwkunde MBE. De kennis over de woningmarkt en huisvesting wordt gedeeld met de markt in de vorm van cursussen, waar de verschillende aspecten, visies, beleidsinstrumenten en samenwerkingsvormen aan bod komen en bediscussieerd worden.

Specifiek gericht op woningcorporaties zijn de cursussen: “Trends in de woonruimteverdeling” en “Portefeuille en assetmanagement”.

Voor woningcorporaties en andere partijen in de markt delen de experts hun kennis over: “Recente ontwikkelingen in het wonen”, “De hypotheek en koopmarkt in het vizier”.

Meer bouw-gerelateerd zijn de cursussen:  “Circulair bouwen” en “Moderne houtconstructies”.

De cursussen over de woningmarkt van PAO Techniek en Management zijn te vinden op deze pagina.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...