Woonbedrijf en ’thuis bundelen installatieonderhoud

Woonbedrijf en ’thuis bundelen installatieonderhoud

Gepubliceerd op:

De Eindhovense woningcorporaties ’thuis en Woonbedrijf hebben onlangs een contract getekend met vier installatiebedrijven voor het installatieonderhoud van 35.000 ketels in hun gezamenlijke woningvoorraad. Bijzonder aan de overeenkomst is dat de vier installatiebedrijven samen gaan werken om het proces  van onderhoud aan de installaties zoveel mogelijk te optimaliseren.

Het is uniek dat twee woningcorporaties in dezelfde stad op deze manier hun voorraad samenvoegen ten bate van het installatieonderhoud. Doordat de installatiebedrijven hun processen optimaliseren en meer verantwoordelijkheid krijgen, ontstaat er winst op verschillende vlakken. In het contract wordt gewerkt met eenheidsprijzen, waardoor er minder offertes en facturen worden uitgeschreven. Hierdoor besparen alle organisaties op administratieve handelingen en kosten. Bovendien kunnen de bedrijven samen hun expertise over duurzame energie toepassen op de voorraad van de corporaties.

De raamovereenkomst voor het gezamenlijke onderhoud aan de installaties is gesloten voor drie jaar met de intentie voor verlenging naar vijf jaar. De overeenkomst gaat per 1 april 2016 in en loopt tot 1 april 2019 met een mogelijkheid tot verlenging naar 2021. De komende periode wordt er verder invulling gegeven aan de overeenkomst en gaan de verschillende bedrijven het onderhoud optimaliseren, inventariseren en inplannen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Midglas
Met veel ervaring verzorgen wij al sinds 1911 soepel het schadeherstel en schademanagement van onze relaties ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Man&Mach
Wij zijn een specialist die niet alleen saneert, maar ook renoveert en herstelwerkzaamheden uitvoert ...