Experimenten voor doorstroming senioren

Experimenten voor doorstroming senioren

Gepubliceerd op:Corporaties Vidomes en Woonstede voeren een experiment uit om betere doorstroming van ouderen naar seniorenwoningen te bevorderen. Met professionele begeleiding en voorraangsregels helpen ze ouderen de stap van een eengezingswoning naar een seniorenwoning te faciliteren.  

Corporaties Vidomes en Woonstede voeren een experiment uit om betere doorstroming van ouderen naar seniorenwoningen te bevorderen. Met professionele begeleiding en voorraangsregels helpen ze ouderen de stap van een eengezingswoning naar een seniorenwoning te faciliteren.  

 

Senioren kijken vaak op tegen het achterlaten van hun vertrouwde eengezinswoning en de verhuizing naar een seniorenwoning. Daardoor belemmeren ze het doorstromingsproces. Om die doorstroming toch gaande te houden, experimenteren Vidomes en Woonstede met extra maatregelen en boeken daar elk op hun eigen manier successen mee. Zo stelde Vidomes vorig jaar een speciale seniorenmakelaar aan, die ouderen helpen bij de organisatie en de financiële gevolgen van een verhuizing naar een seniorenwoning. Daarmee heeft de corporatie een belangrijke drempel weten weg te nemen voor deze groep bewoners. Er wordt meer gebruik gemaakt van het bestaande aanbod seniorenwoningen en
jonge gezinnen kunnen doorstromen naar de eengezinswoningen die ze achterlaten.

 

Ook Woonstede voerde het afgelopen jaar een doorstromingsexeperiment uit voor ouderen om de beschikbare seniorenappartementen beter te kunnen verhuren. In samenspraak met de gemeente zijn tijdelijk andere voorrangsregels gehanteerd. Ingeschrevenen die een laagbouwwoning achter lieten, kregen voorrang. Verder stelde de corporatie een verhuisdirigent beschikbaar die adviesgesprekken met de senioren voerde en hen in workshops praktische verhuistips gaf. Daarnaast konden ouderen een beroep doen op vrijwilligers voor klussen rond de verhuizing. Het experiment is geslaagd: alle 39 woningen zijn verhuurd en 22 ouderen laten een laagbouwwoning achter.

Bron: Aedesnet.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...