Pré Wonen plaatst 3.700 zonnepanelen

Pré Wonen plaatst 3.700 zonnepanelen

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Pré Wonen plaatst dit jaar de in totaal 3.700 zonnepanelen op de platte daken van zo’n 60-70 galerijflats en portieketagewoningen. Dit gebeurt in Haarlem en Beverwijk. De opgewerkte zonnestroom gaat via de centrale elektrameters terug naar de gebouwinstallatie - algemene verlichting, ventilatie en lift - of het elektriciteitsnet.

“De panelen leveren in totaal zo’n 850.000 Kwh aan zonnestroom op. Deze gaat via de centrale elektrameters terug naar de gebouwinstallatie (algemene verlichting en lift) of het elektriciteitsnet. Voor de huurders levert zonnestroom een besparing op in algemeen elektraverbruik. Denk daarbij aan: lift, verlichting, deuren, hydrofoor en mechanische ventilatie”, vertelt projectleider John de Jong van Pré Wonen.

Met een potentieel aan dakoppervlakte daagde de corporatie de markt uit. Kom met een systeem dat vijftien jaar gegarandeerd 850.000 Kwh aan zonnestroom oplevert. Na selectie is een – voor de corporatie eerste - Design Build Maintenance-contract (DBM) afgesloten met Energie-Unie; een lokale ondernemer met vijftien jaar ervaring. Het project is inmiddels gestart. De eerste 275 zonnepanelen zijn in Haarlem gelegd en 560 in Beverwijk.

Een greep uit ons leveranciersregister

Airofill® supreme insulation
Airofill® supreme insulation is de bewezen oplossing voor woningcorporaties die streven naar een duurzamere toekomst ...
Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...