Vergrijzing verandert aanpak liftonderhoud

Vergrijzing verandert aanpak liftonderhoud

Gepubliceerd op:

De politiek blijft sturen op dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Logisch, want de zorgvraag zit tegen het plafond en Nederland blijft vergrijzen. Het gevolg: senioren met complexe zorgvragen wonen in huurwoningen tot het echt niet meer kan. Eén van de grootste drempels is de verminderde toegankelijkheid wanneer de lift stil staat. Tijdelijke liften zijn daarom niet meer weg te denken bij liftonderhoud.

Lift wordt vanzelfsprekend bij keuze huurwoning
Wanneer je ouder wordt, is het een logische keuze om een kleinere, gelijkvloerse woning te gaan huren. Daardoor is het logisch dat senioren vaak voor een appartement kiezen.

De aanwezigheid van een lift is bij deze keuze vanzelfsprekend. Maar als de lift buiten gebruik is, wat dan? De toegankelijkheid die de bewoner gewend is, is dan niet meer zo vanzelfsprekend. 

Tijdelijke liften bij liftonderhoud als nieuwe standaard
Om toegankelijkheid te waarborgen, gaan steeds meer woningcorporaties een strategische samenwerking aan met meerdere liftbedrijven. Met een flexibele samenwerking kan de onderhoudsperiode namelijk flink ingekort worden. Maar kort of lang, de lift blijft tijdelijk buiten gebruik.

Daarom wordt een tijdelijke lift steeds meer de nieuwe standaard voor liftonderhoud. Woningcorporaties houden hiermee de appartementen continu bereikbaar voor bewoners. Senioren kunnen daardoor langer zelfstandig wonen en deel uitmaken van hun lokale sociale omgeving. Dat is prettig oud-worden.

Tijdelijke lift inzetten?
RECO Lift Solutions is al 20 jaar specialist in het plaatsen van tijdelijke liften. RECO beschikt over liften die in eigen beheer ontwikkeld zijn met oog voor snelle installatie en gebruikersgemak voor senioren met een fysieke beperking. Meer weten? Ga naar reco-lift.eu/woningcorporaties.


Een greep uit ons leveranciersregister

Techem energy Services B.V.
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...
Bruynzeel Keukens
Bruynzeel Keukens: marktleider in keukens op de zakelijke markt ...
Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...