Ambachtswerk met beton

Gepubliceerd op:

In het verleden pasten architecten graag natuurstenen materialen toe bij het ontwerpen van gebouwen. Dit natuursteen kan echter geen trekspanningen opvangen.

Daarom werd er gewapend beton gemaakt waaraan een granulaat van natuursteen werd toegevoegd. Na het verwijderen van de cementhuid na het ontkisten werd het natuursteen granulaat aan het oppervlak zichtbaar, wat het granito-effect oplevert.

Dit composiet materiaal werd ook toegepast bij de raamomrandingen van de appartementen aan de Schilderstraat in Rotterdam.
Daar dit composiet materiaal relatief meer poriën bevat dan gewoon beton, is wapeningscorrosie ontstaan. Daarbij speelt ook nog mee dat door het ranke ontwerp van de raamomrandingen en het aanwezig waterhol, het wapeningsstaal een geringe dekking heeft.

NVT Onderhoudsgroep heeft in opdracht van een grote landelijke vastgoedbeheerder de ramen op  dusdanige wijze gerepareerd dat de reparaties niet zichtbaar zijn en de authentieke uitstraling bewaard is gebleven.

Zo ziet u maar: bij NVT Onderhoudsgroep kunt u niet alleen voor ambachtelijk schilderwerk maar ook voor ambachtswerk met beton terecht.

info@onderhoudendgoed.nl

                  
Voor reparatie                                                                       Na reparatie

   
Nog een echt stukje ambachtswerk                               Ziet u het verschil?

Een greep uit ons leveranciersregister


In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...

Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...

Als onderdeel van Eneco is WoonEnergie de brug naar de corporatiemarkt voor de innovatie ontwikkelingen ...