Ongehoord goed

Ongehoord goed

Gepubliceerd op:

De geluidsisolatie van een vloer is een belangrijk afbouwvraagstuk. Hoe kan de vloer optimaal worden opgeleverd, want hoe minder lawaai we horen, hoe groter het woongenot. Het hoge soortelijk gewicht werkt als isolator en zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Dit geldt zowel voor vloeren als ook voor wanden.

Een wandopbouw met enkele fermacell beplating en aangepaste isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten. Het hoge soortelijke gewicht van de fermacell Gipsvezelplaten zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Een enkele wandconstructie van 100 mm dik realiseert een geluidsisolatiewaarde van Rw=52dB. Met dubbele beplating is zelfs Rw=70 dB mogelijk. Naast uitstekende geluidsisolatie van de vloer, is de vloer ook nog eens snel op te leveren.

Tests van verschillende instituten hebben de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell Gipsvezelplaten bevestigd. In ons constructieoverzicht staan voor de getoonde constructies de door de officiële instituten gemeten geluidsisolatiewaarden vermeld.

De unieke materiaaleigenschappen van de fermacell Gipsvezelplaten maken het mogelijk om in renovatiewoningen nieuwbouwniveau (K=3) te realiseren door woningscheidende wanden aan slechts een zijde van een systeemwand te voorzien. Daarmee wordt aanzienlijk bespaard op materiaal en manuren ten opzichte van de traditionele doos-in-doos-oplossing. Zonder in te leveren op kwaliteit! Bovendien is het verlies aan verhuurbaar oppervlak minimaal. De systeemoplossingen die fermacell binnen het halve-doos-in-doos-concept ontwikkelde voor vloeren, plafonds en wanden, zijn uitgebreid onderzocht. Ze voldoen, mits juist toegepast, aan de eisen die het Bouwbesluit stelt op het gebied van geluidsisolatie, brandwerendheid en thermische isolatie.

Naast geluidsisolatie van een vloer, zorgen de fermacell Vloerelementen dus ook voor een goede isolatie als het gaat om warmtebehoud. Doordat de platen eenvoudig verwerkbaar zijn en in diverse maten leverbaar, is het isoleren van een vloer zeer snel realiseerbaar. Dit is zeer kostenbesparend voor droge afbouw en (grote) projecten vanwege een veel lagere hoeveelheid restafval. Voor geluids- of warmte-isolatie van vloeren levert Fermacell het beste product.

Voor projecten waar akoestiek een belangrijke rol speelt, kan men ook gebruik maken van de gratis fermacell App. Deze biedt namelijk een richtlijn wat betreft de geluidsisolatie. De dB-meter in de app maakt een eenvoudige meting van geluiden op de bouwplaats mogelijk en bevat ook een dB-vergelijkingstabel. Met de geluidsisolatiedemo kan men ervaren wat een Fermacell ondervloer voor effect heeft op contact- of luchtgeluid.Voor meer informatie klik hier.

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...