Comfort Partners, klaar voor de toekomst!

Comfort Partners, klaar voor de toekomst!

Gepubliceerd op:

Anno 2016 heeft de consument alle mogelijkheden van de wereld als het gaat om de bouw van een huis dat volledig aansluit bij de eigen wensen. “The sky is the limit!”

Of toch niet?

Over het algemeen geldt: hoe specifieker de bouwvraag, hoe hoger het prijskaartje. Maar dat hoeft nu niet meer! Door het gebruik van prefab-onderdelen kan in een razendsnel tempo een huis, of zelfs een wolkenkrabber gerealiseerd worden.

Klaar voor de toekomst
In Nederland is onze TBI zusteronderneming Voorbij Beton met het concept 1-2-3 casco de eerste en enige producent van betonnen casco’s voor gezinswoningen. De woningen worden op basis van in 3D geteste ontwerpen volledig robot gestuurd geproduceerd. Snelle levering van kwalitatief hoogwaardige casco’s, zonder in te boeten aan flexibiliteit. Als opdrachtgever is het mogelijk tot kort voor start van de productie nog wijzigingen aan te brengen: een uitbouw, een extra raam, of bijvoorbeeld het raam op een andere plek. Klik hier voor een kort filmpje over het productieproces.

Een nieuwe impuls
Ook Comfort Partners zit niet stil. Als organisatie draagt zij sterk bij aan deze nieuwe ontwikkelingen en is zij klaar voor de toekomst. Vanuit een compleet geïmplementeerd 3D BIM-model (Bouw Informatie Model) vindt volledig geautomatiseerde aansturing plaats van alle technische installaties die worden opgenomen in het 1-2-3-casco concept.

Met de concepten BeterBasisHuis en LekkerEIGENhuis brengen wij deze nieuwe techniek in de praktijk. In samenwerking met TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep zijn inmiddels de eerste 200 woningen op deze manier gerealiseerd.

Op de bouwplaats
Uniek in de woningbouw branche zorgt Comfort Partners met het gebruik van BIM 360 Field Service voor de meest nauwgezette informatievoorziening, procesvoortgang en kwaliteitscontrole op de bouwplaats. BIM 360 Field Service maakt snelle en eenduidige communicatie mogelijk tussen de kantooromgeving en de projectlocatie.

De monteurs van Comfort Partners zijn uitgerust met een I-pad en getraind in het gebruik van BIM 360 Field Service. Alle documenten, van bouwtekeningen, handleidingen/instructies, kwaliteitsdocumenten tot LEAN planningen (KYP) en dashboards, zijn altijd en overal online inzichtelijk voor alle betrokken (bouw)partijen en de opdrachtgever.

Door continue monitoring en proactieve sturing vindt verdere optimalisatie plaats van de bouwprocessen en de tevredenheid van toekomstige bewoners.

Tijdens de realisatie zijn de documenten ook toegankelijk voor de toekomstige bewoners. Doordat zij beschikken over actuele gegevens en tekeningen, kunnen zij hun woonwensen tot in detail afstemmen. Daarnaast beschikken zij na de oplevering direct over alle relevante documenten, gebruikershandleidingen en instructies voor service en onderhoud.

Uw voordeel?
Vlot, transparant en efficiënt bouwen tegen een aantrekkelijke prijs, met de tevredenheid van de bewoner voorop!

Ons voordeel?
Deze integratie van BIM zorgt ervoor dat kwaliteitsborging en procesoptimalisering onderdeel uitmaken van de dagelijkse praktijk, binnen alle lagen van onze organisatie. Daardoor “leren wij elke dag” en worden we nóg beter in wat we doen.

https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/beheer-en-onderhoud/comfort-partners

Een greep uit ons leveranciersregister

Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt en realiseert prefab bouwconcepten voor de zakelijke markt ...