Woonbond kritisch over verkoop huurwoningen WIF

Woonbond kritisch over verkoop huurwoningen WIF

Gepubliceerd op:

De Nederlandse Woonbond is tegen de verkoop van 3800 woningen van het Wooninvesteringsfonds (WIF) aan het Engelse Round Hill Capital. In het najaar van 2014 is het WIF een verkooptraject gestart voor de woningen. Eind november werd bekend dat de Engelse investeerder een bod heeft uitgebracht.

“De verkoop van deze woningen is het slechtste scenario voor huurders”, zegt Woonbond-directeur Ronald Paping. De Woonbond wil dat de huurwoningen voor de corporatiesector behouden blijven. Paping: “Dat biedt betere garanties op betaalbare huren, goed onderhoud en goede dienstverlening.” De landelijke belangenbehartiger van huurders roept dan ook op om andere oplossingen te kiezen voor de oplossing van de liquiditeitsproblemen bij het WIF. Zoals bijstorting van certificaathouders, terugname of overname van bezit door corporaties of geborgde herfinanciering van de leningen. Vooral de laatste optie is interessant en kansrijk.

Het WIF werd in 2005 als woningcorporatie opgericht met als doel woningen van collega-corporaties aan te kopen en vervolgens later weer te verkopen. Mede door de crisis lukte dat onvoldoende en belandde het WIF vorig jaar in zwaar weer. De verkoop van een groot deel van het bezit zou het WIF uit de liquiditeitsproblemen moeten helpen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Duco Ventilation & Sun Control
Duco, een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen ...
Kiwa Technology B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...