Utrecht haalt het project Verhuisadviseur Senioren van stal

Utrecht haalt het project Verhuisadviseur Senioren van stal

Gepubliceerd op:

De gemeente Utrecht haalt een beproefde maatregel van stal om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Het gaat om het project Verhuisadviseur Senioren, waarbij ouderen hulp krijgen bij het zoeken van nieuwe woonruimte. Het project krijgt een jaar om zichzelf – opnieuw – te bewijzen.

Ouderen die al jarenlang in relatief grote sociale huurwoningen wonen, zijn doorgaans moeilijk te bewegen om te verhuizen. Terwijl ze vaak beter af zijn in een kleiner appartement, gelijkvloers en met minder onderhoud, zien ze op tegen het gedoe van het zoeken naar een nieuwe woning en een verhuizing. Daarmee houden ze een deel van de woningmarkt op slot. Gezinnen die willen doorstromen naar grotere woningen vinden geen passend aanbod en daardoor krijgen ook starters en middeninkomens het moeilijk om de sociale huurmarkt te betreden. Om toch weer wat beweging te krijgen in de doorstroming, gaat Utrecht ouderen ondersteunen bij het zoeken van nieuwe woonruimte. Dit traject draagt de naam Verhuisadviseur Senioren en is in 2009 al eens beproefd. Het leidde toen in een periode van een jaar tot 38 verhuizingen.

De adviseur gaat gesprekken voeren met ouderen om hun wensen in kaart te brengen en zoekt daar vervolgens passend aanbod bij. Ouderen krijgen voorrang bij de woningtoewijzing als ze een grote woning achterlaten en kiezen voor een geschikt appartement. Ook kunnen de ouderen een beroep doen op de adviseur voor het oplossen van praktische problemen rond de verhuizing. De Verhuisadviseur Ouderen keert voorlopig weer voor een jaar terug.

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...