Gelderland investeert 70 miljoen in verduurzamen huur

Gelderland investeert 70 miljoen in verduurzamen huur

Gepubliceerd op:

De provincie Gelderland heeft 70 miljoen euro subsidie voor het extra duurzaam maken van 10.859 woningen verdeeld over 45 Gelderse woningcorporaties . Met de subsidies kunnen de woningen, die dit en volgend jaar gerenoveerd worden, extra energiezuinig worden gemaakt.

De subsidie van in totaal 70 miljoen euro voor het verduurzamen van sociale huurwoningen, is onderdeel van de Robuuste Investeringsimpuls. Dit is een extra investering van 250 miljoen euro in de economie en werkgelegenheid van Gelderland. Er wordt geïnvesteerd in regionale economie, (jeugd)werkgelegenheid, mobiliteit, bouw en energie en infrastructuur.

Met de woningcorporaties is afgesproken dat zij bij het verduurzamen van de sociale huurwoningen minstens 150 leerwerkplaatsen creëren. “Voor de extra stap omhoog op het energielabel betalen de huurders geen huurverhoging en hun energiekosten gaan omlaag”, vertelt gedeputeerde Josan Meijers. “Het is goed voor de werkgelegenheid en voor het opleiden van jonge mensen in de bouw. En tenslotte behaalt de provincie haar energiedoelen.”

De corporaties zijn blij met het besluit, zegt Krista Walter, bestuurder van wooncorporatie de Goede Woning in Apeldoorn. “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Met de subsidie levert de provincie een grote bijdrage aan het verbeteren van wooncomfort en het verlagen van woonlasten voor huurders. Dit inderdaad naast het creëren van extra werkgelegenheid en leerlingwerkplaatsen. Zeer welkom in deze tijd.” De bijdrage van de provincie komt bovenop de reeds geplande investeringen van de woningcorporaties.

Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...