Utrecht op zoek naar de beste gevelisolatie

Utrecht op zoek naar de beste gevelisolatie

Gepubliceerd op:

De Utrechtse woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros willen de beste oplossing voor gevelisolatie laten ontwikkelen. Daarvoor dagen de corporaties organisaties en individuen uit met ‘De Isolatie Uitdaging’.

Voor het betaalbaar houden van de energierekening is gevelisolatie een belangrijk aspect. De corporaties dagen iedereen uit om een idee in te dienen met als doel sociale huurwoningen duurzamer en comfortabeler te maken met goede isolatie.

Voor de winnaars is in totaal 70.000 euro beschikbaar aan innovatiegeld om hun oplossing verder te ontwikkelen in proefwoningen van de woningcorporaties. Ook particulieren kunnen meedoen aan de wedstrijd.

De wedstrijd is gericht op het verbeteren en versnellen van de verduurzaming van sociale huurwoningen. De drie woningcorporaties bezitten samen bijna 90.000 sociale huurwoningen, maar de huidige materialen en technieken voor gevelisolatie geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten.

Een voorstel kan worden ingediend tot 3 april via isolatieuitdaging.nl. Daarna beoordeelt een jury onder leiding van voormalig PVDA-leider Diederik Samsom de voorstellen. Op 25 juni is de finale en worden de winnaars gekozen.

Bron: Duic.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...