Met deze drie tips bespaart uw Woningcorporatie jaarlijks op energiekosten

Met deze drie tips bespaart uw Woningcorporatie jaarlijks op energiekosten

Gepubliceerd op:

Energiebesparing is voor veel Woningcorporaties een belangrijke zaak. Voor veel Woningcorporaties is elektriciteit in gemeenschappelijke ruimten een van de grootste kostenposten. Denk aan verlichting in de gangen, trappenhuizen, parkeergarages en stallingsgarages.

Daarnaast zijn er ook vaak liften aanwezig die dagelijks door honderden bewoners gebruikt worden, waardoor ook daar veel energie voor nodig is. Gelukkig kunt u als Woningcorporatie flink besparen op de energiekosten. Hoe u dat precies doet, leest u in onderstaande tips.

Tip 1: Zorg direct voor besparing met LED verlichting
In veel flatgebouwen is er nog geen LED verlichting aanwezig. Zo is bijvoorbeeld de stallingsgarage nog voorzien van oude halogeen verlichting. Het is heel eenvoudig om deze oude verlichting te vervangen door LED verlichting. LED verlichting stallingsgarage is een ideale optie als u wilt besparen op de elektriciteitsrekening. In een stallingsgarage staat de verlichting vaak de hele dag aan, aangezien de stallingsgarage zich vaak in de kelder of een donkere ruimte bevindt. Wanneer u voor LED verlichting kiest, gaat deze gemiddeld 50.000 branduren per lamp mee. Omgerekend is dit meer dan 5 jaar per lamp voordat de lamp vervangen moet worden. Als u de LED verlichting dan ook nog van sensoren voorziet, waardoor de lamp alleen aangaat als er beweging gedetecteerd wordt, kan dit oplopen tot meer dan 20 jaar. Hierdoor bespaart u flink op de aanschafkosten. Daarnaast verbruiken LED lampen ook veel minder energie, gemiddeld 90% minder dan reguliere halogeen lampen. U bespaart hierdoor ook direct op de energiekosten.

Tip 2: Vervang de binnenverlichting door LED verlichting
Naast de verlichting om het pand en in de garages, kunt u natuurlijk ook de binnenverlichting vervangen door LED binnenverlichting. Denk hierbij aan de verlichting in de gang, lift en openbare ruimtes. U kunt zelfs de verlichting in de appartementen vervangen door duurzame LED binnenverlichting, zodat ook de bewoners op de energierekening kunnen besparen. Als u besluit de verlichting te vervangen, zowel in als om het pand, is het verstandig om voor hoogwaardige LED verlichting te kiezen. Prolumia is dan een goede aanbieder.

Tip 3: Wek uw eigen groene energie op
Als het pand een dak heeft dat geschikt is voor zonnepanelen, of als er andere plaatsen zijn waar zonnepanelen kunnen worden geplaatst, is het de moeite waard de kosteneffectiviteit ervan te onderzoeken. Als de terugverdientijd kort genoeg is, zijn zonnepanelen een slimme keuze. Zonnepanelen wekken hun eigen stroom op, waardoor de energierekening flink zal afnemen. Daarnaast verdienen zonnepanelen zichzelf in de loop van de tijd terug.

Een greep uit ons leveranciersregister

Quality Creations International
Producten die het eenvoudig mogelijk maken brandveilig te leven ...
Techem energy Services B.V.
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...