Kantoren omgebouwd tot appartement

Gepubliceerd op:

Het overaanbod van kantoren en de weinig positieve vooruitzichten voor de commerciële vastgoedmarkt, leiden steeds vaker tot het ombouwen van kantoren naar appartementen.

Dat meldde bank en verzekeraar ING vorige week in zijn kwartaalbericht over de vastgoedmarkt. De kantorenmarkt kampt al geruime tijd met leegstand. Eigenaren die geen heil meer zien in afwachten, zoeken naar alternatieve bestemmingen voor hun pand. In veel gevallen worden de kantoren omgebouwd tot appartementen. "Dat deze trend nu ingezet wordt, is positief en een noodzakelijke voorwaarde om tot een nieuw en gezond evenwicht te komen'', aldus ING.

In de eerste helft van het jaar werd voor 603.000 vierkante meter aan kantoorruimte een bestemming gevonden. Dat is vergeleken met de afgelopen vijf jaar zeker  geen slecht cijfer, maar het geeft volgens ING een vertekend beeld. Meer dan een zesde is namelijk niet als kantoor, maar als woonruimte in gebruik genomen. Vooral in Amsterdam werden veel kantoorpanden verbouwd tot studentenwoningen en appartementen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Remmers B.V.
Overtuig uzelf van ons vakkundig advies met de zekerheid van een zeer uitgebreid assortiment ...