Direct besparen met een Elga hybride warmtepomp

Direct besparen met een Elga hybride warmtepomp

Gepubliceerd op:

De Elga (Elektrische warmtepomp voor de Gasketel) is een lucht/water warmtepomp met een binnen-en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast de cv-ketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga staat in verbinding met de kamerthermostaat. De Elga neemt de hoofdfunctie van de gasketel over en bepaalt op basis van warmte- of koudebehoefte of de Elga ingeschakeld wordt.

Zodra de buitentemperatuur te laag wordt, springt de gasketel bij. Als het rendement van de Elga door vorst sterk terugloopt, schakelt de Elga zichzelf uit en neemt de gasketel de verwarmingsfunctie volledig over.

Bereken direct uw besparing: https://actie.remeha.nl/besparen/.

De kracht van combinatie
De combinatie van de warmtepomp en de gasketel zorgt onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel of stadsverwarming extra capaciteit. Bij lage buitentemperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel of stadsverwarming. De warmtepomp schakelt dan uit en de gasketel of stadsverwarming neemt de verwarmingsfunctie over.

De werking
De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 50°C worden verwarmd.

Slimme thermostaat
De Elga warmtepomp werkt samen met diverse thermostaten. De standaard meegeleverde Honeywell Chronotherm Touch Modulation is een volledig programmeerbare klokthermostaat. Deze is eenvoudig in te stellen en te bedienen. Ook kan de Elga geleverd worden met de Remeha eTwist.

Koelfunctie
De behoefte om in de zomer te kunnen koelen neemt toe. Indien de woning geschikt is, is de Elga in staat om de woning te verkoelen. Door het plaatsen van ventilatoren convectoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit van de Elga optimaal benut.
De Elga heeft het energielabel A++ hierdoor is het mogelijk om de woning met 2 energielabels omhoog te laten gaan.

Subsidie
Op de Elga warmtepomp is de ISDE subsidie van toepassing. Deze bedraagt maar liefst 1700,- euro. Dit is inclusief BTW.
De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) biedt een subsidie bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, hybride oplossingen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en beschikbaar gesteld door de overheid.

Kenmerken:
  • De Elga warmtepomp werkt samen met alle merken cv-ketels.
  • Zeer compact en geschikt voor elk type woning.
  • Geschikt voor elk type verwarming (afgiftesysteem)
  • Ook toe te passen in combinatie met stadsverwarming
  • Lage investering en hoge besparing
Kijk voor alle informatie over de Elga hybride warmtepomp op: https://actie.remeha.nl/besparen/.

Foto: Elga hybride warmtepomp i.c.m. een Tzerra Ace cv-ketel.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...