Hoe dakbedekking voor CO2-reductie zorgt

Hoe dakbedekking voor CO2-reductie zorgt

Gepubliceerd op:

Eind 2018 was de CO2-uitstoot in Nederland 0,5% hoger dan het jaar daarvoor en afgelopen jaar groeide het bruto binnenlands product (bbp) met ongeveer 2%, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het één heeft natuurlijk met het ander te maken. We moeten dan ook veel meer gebruikmaken van alle CO2-reductie mogelijkheden, zoals luchtzuiverende dakbedekking.

Wat is CO2 en waarom is het schadelijk?
Het broeikasgas CO2 is van nature in de lucht aanwezig. De hoeveelheid is in de afgelopen 100 tot 200 jaar echter enorm toegenomen, met name door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas.

Op zich is er dus niks mis met CO2, het zit 'm in de concentratie ervan. Die is inmiddels dusdanig hoog dat het schade toebrengt aan het milieu. CO2, oftewel koolstofdioxide, is het bekendste en meest aanwezige broeikasgas. Andere broeikasgassen zijn onder andere distikstofmonoxide (N2O), stikstofdioxide (NO2) en ozon (O3).

Dit soort gassen in onze atmosfeer hebben het vermogen om warmtestraling te absorberen en geleidelijk weer af te geven. Logisch dus dat een teveel ervan tot opwarming leidt, met alle gevolgen van dien, zoals het smelten van de poolkappen en het stijgen van de zeespiegel.

Witte dakbedekking die de lucht zuivert
Er zijn allerlei manieren om (meer) aan CO2-reductie te doen. Als professionele Dakmakers focussen wij ons natuurlijk op het dak. Een recente én milieuvriendelijke dakinnovatie is dakbedekking die CO2 wegvangt.

Dakbedekking die CO2 wegvangt ziet er net zo uit als de reguliere versie, met één groot verschil: er zit een witte toplaag van titanium dioxide op. Deze stof zet schadelijke stoffen uit de lucht om in onschadelijke stoffen door middel van een chemische reactie die in gang gezet wordt door UV-stralen. De onschadelijke stoffen worden vervolgens door regen afgevoerd.

Door te kiezen voor dakbedekking die de lucht zuivert, draagt u een steentje bij aan de CO2-reductiedoelstellingen die we onszelf hier in Nederland gesteld hebben. Dus stel dat u de dakbedekking toch moet vervangen, dan is dat een ideaal moment om voor dit speciale dakmateriaal te kiezen.

BMW en gemeente Alphen aan den Rijn kiezen voor luchtzuiverende dakbedekking
Op het platte dak van het BMW complex in Rijswijk, vlakbij de A4 snelweg, ligt luchtzuiverende dakbedekking. Het dak is 3.000 m² groot. Daarmee wordt jaarlijks vervuilde lucht gezuiverd.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft deze dakbedekking laten aanbrengen op de schoolgebouwen, wat de luchtkwaliteit rond scholen ten goede komt.

Milieuvriendelijke dakbedekking laten aanleggen
De werking van deze milieuvriendelijke dakbedekking is aantoonbaar en bewezen. Het spreekt dan ook voor zich dat u bij de Kewodak Dakmakers terechtkunt voor zo'n milieuvriendelijk dak. Wij leveren het op met een 10-jarige Dakmerk garantie. Neem gerust contact op als u meer wilt weten.

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
ATAG Heating
ATAG als uw langetermijnpartner ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...